Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες,

Στη φετινή Πρωτομαγιά το μυαλό και οι ψυχές μας βρίσκονται στη ματωμένη, ισοπεδωμένη απ’ τους βομβαρδισμούς, τσακισμένη απ’ την πείνα και τις αρρώστιες Γάζα, στην Παλαιστίνη, που πληρώνει τα αποικιοκρατικά εποικιστικά σχέδια του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού στους Άγιους Τόπους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, για τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο του κόσμου.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή (που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΕΚΑ θέλει να σβήσει την κομμουνιστική τους ταυτότητα), κι ως την εποχή μας, η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας εξακολουθεί να γράφει με αίμα και θυσίες τις σπουδαίες σελίδες της ταξικής πάλης, επίμονα ανυπότακτη απέναντι σε όλες τις μορφές κρατικής βίας και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι Απεργία! Εκφράζει τον αγώνα των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων όπου γης για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης, ταπείνωσης και εξαθλίωσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η εργατική τάξη, χτυπημένη από τα δέκα χρόνια μνημονίων, αφαίρεσης εργατικών δικαιωμάτων και αφαίμαξης μισθών και τώρα από τις αδιανόητες ανατιμήσεις των τιμών των τροφίμων και των ενοικίων, δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να περιμένει από τα προεκλογικά “ψίχουλα” του Μητσοτάκη. Οι απεργιακές “τουφεκιές” της ΓΣΕΕ δεν επαρκούν έστω για κάποιους αμυντικούς αγώνες. Ο ενσωματωμένος στο κράτος γραφειοκρατικός συνδικαλισμός δεν είναι απλά ανεπαρκής για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης, γίνεται ο κυριότερος παράγοντας ηττών της εργατικής τάξης.

Η Πρωτομαγιά του 2024 γιορτάζεται εν μέσω δύο μεγάλων πολέμων, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, που απειλούν να επεκταθούν σε παγκόσμιο πόλεμο και πυρηνική καταστροφή. Η πηγή του πολέμου βρίσκεται στην παγκόσμια κρίση και παρακμή τού ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Το ιστορικό δίλημμα που σήμερα τίθεται δεν περιορίζεται στην εναλλακτική «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» – η ίδια η ζωή απειλείται. Το δίλημμα είναι “Σοσιαλισμός ή Καταστροφή”.

Παλεύουμε για την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Εκεί όπου το ΝΑΤΟ με τον Ζελένσκι και τους φασίστες του Αζόφ προωθούν το σχέδιο Μπρεζίνσκι – για τεμαχισμό και αποικιοποίηση του χώρου της πρώην ΕΣΣΔ με απώτερο στόχο και την Κίνα. Χωρίς καμιά ανοχή και παραχώρηση στο βοναπαρτιστικό καθεστώς του Πούτιν παλεύουμε για το άμεσο σταμάτημα του πολέμου και την ήττα της Ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

Παλεύουμε για να σταματήσει ο γενοκτονικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν ξεχνάμε: “O κύριος εχθρός είναι στη δική μας χώρα”. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συμμέτοχος και συνένοχος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Έχει μετατρέψει τη Λάρισα σε αρχηγείο στρατιωτικών επιχειρήσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Ερυθρά θάλασσα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κύριο σταθμό διέλευσης στρατιωτικού υλικού, τις βάσεις της Κρήτης σε ορμητήρια κατά των λαών της Παλαιστίνης και της Μέσης Ανατολής. Εκατομμύρια και δισεκατομμύρια δαπανώνται για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, όμως για τους αγρότες δεν έχουν να δώσουν δεκάρα· η δημόσια υγεία και παιδεία οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματική ληστεία. Ως εδώ! Η λαϊκή οργή που ξεχειλίζει να πνίξει αυτή τη λαομίσητη κυβέρνηση της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, των υποκλοπών, της διαφθοράς, της ακρίβειας και της φτώχειας. Να οργανώσουμε την ανατροπή της μέσα από κινητοποιήσεις και Γενική Απεργία Διαρκείας στην προοπτική της εργατικής εξουσίας και της εφαρμογής σοσιαλιστικών μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Κάτω η ΕΕ των μονοπωλίων! Όχι στον δηλητηριώδη εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση. Σοσιαλιστική Διεθνιστική λύση με Ενωμένες Σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός!

Κάτω η αντεργατική κυβέρνηση Μητσοτάκη, όργανο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΕΕ και ντόπιας μπουρζουαζίας.

Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους στην Ουκρανία και Μ. Ανατολή.

Στο δρόμο της παγκόσμιας επανάστασης και του πανανθρώπινου ελευθεριακού κομμουνισμού.

Παλεύουμε, οργανωνόμαστε! Για την οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ – Τροτσκιστές)

[ Απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων Προπύλαια 11 π.μ. ]