[για να μπορώ να βλέπω την Παλαιστίνη να στραγγαλίζεται]

του MazinQumsiyeh*

Είμαι αρκετά μεγάλος για να μπορώ να βλέπω την Παλαιστίνη να στραγγαλίζεται σιγά-σιγά τις τελευταίες δεκαετίες,κι εμάς, ιθαγενείς που η καταγωγή μας εντοπίζεται εδώ καιχιλιάδες χρόνια, να μας κλωτσάνε ή να μας συμπιέζουν σε καντόνια / υπαίθριες φυλακές, όπως στη Γάζα και τη Βηθλεέμ.

Είμαι αρκετά μεγάλος κι έχω ερευνήσει γεγονότα που συνέβησαν ακόμη και πριν γεννηθώ κι έγραψα βιβλία γι’ αυτά (όπως για τη συμφωνία Sykes-Picot, τη διακήρυξη Balfour-Cambon, για τους Gawler, Hertzl κ.ά.). Είμαι αρκετά μεγάλος για να παρακολουθήσω προσωπικά τη διαφθορά και την προδοσία των Αράβων ηγετών. Είμαι αρκετά μεγάλος για να παρακολουθώ προσωπικά τον ανεξέλεγκτο ρατσισμό των λευκών Ευρωπαίων Εβραίων που πιστεύουν ότι δικαιούνται να κλέψουν τη γη μας επειδή ανήκουν στον εβραϊκό «λαό» (στην πραγματικότητα ο Ιουδαϊσμός όπως ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία για πολλούς ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής). Είμαι αρκετά μεγάλος κι έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες αξιοπρεπείς Εβραίους και δεκάδες χιλιάδες αξιοπρεπείς Μουσουλμάνους, Χριστιανούς, Ινδουιστές, Άθεους κ.λπ., για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Είμαι αρκετά μεγάλος που όταν επιλέγονται ημερομηνίες για προδοτικές υπογραφές όπως χθες [15/9/2020] στον Λευκό Οίκο (τώρα το όνομα Λευκός ταιριάζει επειδή τονίζει τον λευκό κανόνα), μπορώ να κάνω αμέσως τις συνδέσεις, γιατί η 15η Σεπτεμβρίου (ακριβώςανάμεσα στις επετείους των σφαγών στη Sabra και Shatila και της υπογραφής των ξεπουλημένων Συμφωνιών του Όσλο). Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμηθώ μια καλή ζωή που έζησα στις ΗΠΑ (παρά το ρατσισμό και τις διακρίσεις εκεί επίσης) και πώς τα έδωσα όλα αυτά για να επιστρέψω στην Παλαιστίνη κάτω από την σκανδάλη των Σιωνιστών. Από το ένα ισραηλινό κατεχόμενο έδαφος στο άλλο και ξανά!. Είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω υπομονή για πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το θάρρος να τα αλλάξω (π.χ. μέσω της δουλειάς μας στη γεωργία και το περιβάλλον και επηρεάζοντας ιδιαίτερα τη νεολαία) και σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά. Η 88χρονη μητέρα μου (της οποίας το πιστοποιητικό γέννησης στην PALESTINE προηγείται του εβραϊκού κράτους) μου λέει ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αλλάζει με καλούς και κακούς τρόπους (ναι θυμάται τη φίλη της Haya Balbisi που δολοφονήθηκε στο Deir Yassin από Σιωνιστές που έγιναν «ηγέτες»). Το ήρεμο ρυτιδωμένο πρόσωπό της μου λέει εμφατικά ότι η ειρήνη δεν είναι προορισμός… η ειρήνη είναι ο δρόμος. Είμαι ευγνώμων που η οικογένειά μου κι εγώ και εκατομμύρια άλλοι πολλών γενεών παραμένουμε πιστοί στη συνείδησή μας και φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας, αντιστεκόμαστεστην τυραννία και την αδικία και δεν συμμετέχω στις τάξεις των υποκριτών δικτατόρων και των «διαπραγματευτών» του κόσμου μας. Το να βλέπεις πολλούς καλούς ανθρώπους να κάνουν το σωστό είναι από μόνο του μια θαυμάσια νίκη.

Οι προβληματισμοί εξακολουθούν να είναι σημαντικοί. Είναι εντάξει 7,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι να παραμένουν πρόσφυγες, ακόμη και όταν υποστηρίζονται δικτάτορες και οι εγκληματίες πολέμου αποκαλούνται «ειρηνευτές»; Γιατί περισσότεροι από τους μισούς αμερικανούς πολίτες πιστεύουν ότι ο Τραμπ είναι παθολογικός ψεύτης, αλλά τότε δεν αμφισβητούν τα ψέματά του σχετικά με το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ; Τα ψέματα ότι θέλει να κάνει ειρήνη μεταξύ χωρών (που δεν ήταν ποτέ σε πόλεμο και ΠΑΝΤΑ πάντα ήταν στο ίδιο στρατόπεδο πολεμώντας για τα δικαιώματα της αυτοδιάθεσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Συρία, την Αίγυπτο κ.λπ.). Τα ψέματα ότι το Ισραήλ θέλει ειρήνη όταν οι σιωνιστικές ελίτ κερδίζουν ποσά ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε έτος από την χωρίς τέλος αποικιακή κατοχή (βλέπε τα βιβλία και γραπτά του [ανεξάρτητου οικονομικού αναλυτή και δημοσιογράφου] Shir Hever για την οικονομία της κατοχής). Ψέματα όπως ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν ή να δεχτούν ειρηνευτικές χειρονομίες αν και η ηγεσία μας αποδέχτηκε να αναγνωρίσει στο «Ισραήλ» το 78% της Παλαιστίνης και ήταν πρόθυμη να δεχθεί ένα αποστρατικοποιημένο κράτος στο 22% της [παλαιστινιακής] γης. (Και γιατί το διεθνές δίκαιο και τα αμέτρητα ψηφίσματα του ΟΗΕ αγνοούνται). Ψέματα όπως ότι το «εβραϊκό κράτος» είναι δημοκρατικό όταν έχει στην πραγματικότητα δεκάδες νόμους που κάνουν διακρίσεις εις βάρος των μη Εβραίων ακόμη και στις περιοχές εντός της πράσινης γραμμής (βλ.
https://www.adalah.org/en/content/view/7771) και εκατοντάδες άλλους ρατσιστικούς νόμους που εισάγουν διακρίσεις εις βάροςτων Παλαιστινίων που ζουν στις κατεχόμενες περιοχές πέρα από την πράσινη γραμμή http://orders.arij.org/searchMONo.php ). Ψέματα όπως ότι οι ΗΠΑ έδιναν πολλά χρήματα για τους Παλαιστινίους που στη συνέχεια αντιμετώπισαν τις ΗΠΑ με ασέβεια (η χρηματοδότηση των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο γίνεται για την προώθηση των κυβερνητικών συμφερόντων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης εν προκειμένω της βοήθειας στο Ισραήλ για να ελέγχει τις κατεχόμενες περιοχές). Ψέματαπου εξισώνουν την αντίσταση στην αποικιοκρατία με την «τρομοκρατία» ή τον «αντισημιτισμό» (ή το εβραϊκό «αυτο-μίσος»!) κατατάσσοντας ουσιαστικά όλες τις ομάδες που αγωνίζονται για αυτοδιάθεση και ελευθερία στον αραβικό κόσμο και πέραν αυτού ως τρομοκράτες. Ή συμμετέχοντας σε οικονομικό πόλεμο ενάντια σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και το Ιράν απλώς για την υποστήριξη του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.

Το μόνο αληθινό που είπε ο Τραμπ ήταν, σε μια στιγμή εκτός κειμένου (γλώσσα λανθάνουσα), όταν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στη Μέση Ανατολή όχι για πετρέλαιο αλλά για να βοηθήσουν το Ισραήλ (αυτό το σχόλιο αγνοήθηκε εντελώς από τα ελεγχόμενα από το σιωνισμό CNN, Fox News κ.λπ.)! Πράγματι, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση τους έδωσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια, και το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατευθύνεται στην προώθηση της σιωνιστικής οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας στον κόσμο (π.χ. εκβιάζονταςτώρατο Σουδάν,λέγοντάς τους ότι θα απομακρυνθούν από τα κράτη “σπόνσορες της τρομοκρατίας”εκτός αν εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ). Γιατί τα χρήματα των φορολογουμένων διοχετεύονται για να ωφεληθεί ένα κράτος που επιτέθηκε σκόπιμα σε αμερικανικό πλοίο στα διεθνή ύδατα; (βλ. http://www.gtr5.com/).

Είναι σουρεαλιστικό να βλέπεις τον Εβραίο Σιωνιστή συνήγορο Wolf Blitzer να παίρνει συνέντευξη από τον Εβραίο Σιωνιστή συνήγορο Jared Kushner. Είναι σουρεαλιστικό να βλέπουμε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να αγνοούν τις διαδηλώσεις έξω από τον Λευκό Οίκο κατά την βιαστική «γιορτή» της νίκης εναντίον των Παλαιστινίων (πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν Ορθόδοξοι αντι-Σιωνιστές Εβραίοι). Είναι σουρεαλιστικό να βλέπουμε τους μεθύστακες γυναικάδες από το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να χαμογελούν χαζοχαρούμενα, καθώς ο Νετανιάχου και ο Τραμπ λέγανε ανοιχτά ότι οι Μουσουλμάνοι μπορούν να επισκεφθούν την Ιερουσαλήμ(υπό την διαιωνιζόμενηπαράνομη κατοχή του Ισραήλ) όταν γνωρίζουν ότι εκατομμύρια ντόπιοι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι και χριστιανοί δεν μπορούν να επισκεφθούν τα ιερά τουςμέρη στην Ιερουσαλήμ. Σουρεαλιστικό που ο Νετανιάχου λέει ανοιχτά ότι η Ισραηλινή δύναμη είναι τόσο μεγάλη που τους έφερε εδώ και θα τους πάει πολύ παραπέρα.Πόσα αραβικά κράτη θα λεηλατηθούν και θα φτωχοποιηθούν τώρα πέρα από τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν; (Ο Τραμπ λέει 5-6 ακόμη, σύντομα.). Και η μοίρα αυτών των νέων ισραηλινών ανθρώπινων μαριονετών θα είναι διαφορετική από εκείνη που προηγήθηκε της εργασίας τους για το Ισραήλ (σκοτωμένοι, νεκροί, ζώντας ντροπιασμένοι τώρα στο Λίβανο ή αλλού, ξεχασμένοι);

Η σουρεαλιστική κατάσταση προβλεπόταν από πολλούς από εμάς που γράψαμε και εκπαιδεύσαμε γι’ αυτά τα πράγματα για δεκαετίες. Δεν είναι ικανοποιητικό αλλά μάλλον λυπηρό που προβλέψαμε αυτές τις σκηνές δεκαετίες νωρίτερα (για παράδειγμα όταν υπογράφηκαν οι λεγόμενες «συμφωνίες του Όσλο» που επέτρεψαν στην PLO να αναγνωρίσει το Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ δεν αναγνώρισε την Παλαιστίνη). Λοιπόν τώρα χαράσσονται οι γραμμές. Ρωτώ και πάλι: Είναι εντάξει 7,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι να παραμένουν πρόσφυγες, ακόμη κι όταν υποστηρίζονται δικτάτορες και οι εγκληματίες πολέμου αποκαλούνται «ειρηνοποιοί»; Γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε και τα 6 εκατομμύρια Εβραίους που ζουν εδώ και τα 13 εκατομμύρια Παλαιστίνιους να ψηφίσουν απλώς για τη μορφή διακυβέρνησης που θέλουν; Μπορείτε να συνταχθείτε με τους δολοφόνους δικτάτορες και εγκληματίες πολέμου (τους μονάρχες του Κόλπου, συν τον Νετανιάχου, συν τον Τραμπ) που διεξάγουν πόλεμο κατά της ανθρωπότητας, της αυτοδιάθεσης και της δικαιοσύνης ή να βρείτε την εναλλακτική σας ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ για την ανθρωπότητα, την αυτοδιάθεση και τη δικαιοσύνη. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, των ΗΑΕ, της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης κ.λπ. Εκατομμύρια στέκονται μαζί μας ενάντια σ’ αυτούς τους τυράννους. Η ιστορία θα κρίνει. Το τόξο του ηθικού σύμπαντος μπορεί να είναι μακρύ αλλά κάμπτεται προς το μέρος της δικαιοσύνης. LaLutaContinua [ιταλικά στο κείμενο: ο αγώνας συνεχίζεται].
Μείνετε άνθρωποι και κρατήστε την Παλαιστίνη ζωντανή.

* Mazin Qumsiyeh
Ένας βεδουίνος στον κυβερνοχώρο, αγρότης Καθηγητής, Ιδρυτής και (εθελοντής) Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Παλαιστίνης και του Ινστιτούτου Βιοποικιλότητας και Βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου της Βηθλεέμ της Κατεχόμενης Παλαιστίνης.

ΜετάφρασηΘ.Κ.