ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑΣ…

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑΣ…

Πόσες επιθέσεις, πόσοι τραμπουκισμοί, πόσοι θάνατοι ακόμα; Για εκείνους γνωρίζουμε. Το γκλομπ, το μαχαίρι, το πιστόλι, η προέκταση του παιδικού τους παιχνιδιού που έπαιζαν όλη μέρα. Προσωπική ευχαρίστηση στο τότε, στα χρόνια τα ενήλικα, στο τώρα ο θάνατος. Μα για εκείνους γνωρίζουμε. Αυτό που εξοργίζει πιο πολύ είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τους φονιάδες-τραμπούκους, για να γίνουν οι Ρομπέν των δασών της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που λες και φτιάχτηκε για αυτούς.
Με παχυλούς μισθούς (γι’ αυτούς).
Με παροχές (γι’ αυτούς).
Με κατανόηση από τη δικαιοσύνη (γι’ αυτούς).
Και μας;
Τι μας μένει;

Να είμαστε απέναντι από τους Χρυσαυγίτες, απέναντι από τα σκυλιά και τα αφεντικά να κρύβονται πίσω από τα μαχαίρια τους, ακονίζοντάς τα κατά καιρούς για να είναι αιχμηρά και κοφτερά. Και μια μέρα οι ίδιοι θα εκτοπίσουν τους φονιάδες και θα αποκαταστήσουνε την ειρήνη, την τάξη και την ασφάλεια του τόπου. Και το παραμύθι τέλειωσε. Μόνο που τα παραμύθια τα λέμε για να κοιμούνται τα παιδιά. Μα εμείς βαρεθήκαμε να κοιμόμαστε και είπαμε να ξυπνήσουμε με μιας.
Ο ορισμός – ο ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία, από τη σεξουαλική ταυτότητα και τα πολιτικά πιστεύω.
Η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τον ΟΗΕ (1948) θεσμοθέτησε την ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων και αποτέλεσε την βάση των συνταγμάτων των περισσότερων δημοκρατικών κρατών.
Τα γεγονότα : Παρασκευή βράδυ πριν από 2 εβδομάδες γύρω στις 9 μ.μ. στέλεχος του τμήματος της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω βρισκόταν έξω από το σταθμό του Μετρό Δάφνης, συνοδευόμενο από Αφρικανό φίλο του. Φασίστας που περνούσε με το ποδήλατό του από το πεζόδρομο πλησίασε απειλητικά και έφτυσε το στέλεχος του 18 στο πρόσωπο. Επακολούθησε συμπλοκή και ο φασίστας διέφυγε αιμόφυρτος αλλά αναγνωρίστηκε από μάρτυρες. Στη περιοχή έχουνε γίνει επιθέσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι (Μαρίδα).
Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι μέχρι θανάτου ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός ράπερ-αντιφασίστας, από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
 (Αυτά τα γεγονότα είναι από τα τελευταία ανάμεσα σε άλλα αναρίθμητα τα οποία σχετίζονται με την ολοένα και αυξανόμενη και απροκάλυπτη φασιστική βία. Το φτύσιμο στο πρόσωπο στελέχους του 18 το εκλαμβάνουμε σαν φτύσιμο στο πρόσωπο όλων όσων βρισκόμαστε στο 18 Άνω είτε σαν θεραπευτές είτε σαν θεραπευόμενοι, σαν ολοκληρώσαντες είτε σαν γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά μας σωθήκανε από το πρόγραμμα. Οι μαχαιριές στην καρδιά που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας είναι μαχαιριά στην καρδιά όλων όσων έχουν παραμείνει άνθρωποι και παλεύουμε για μια ζωή χωρίς τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας, με ίσα δικαιώματα, χωρίς επίπλαστους διαχωρισμούς, στίγματα και διακρίσεις, χωρίς υποδούλωση και εξαρτήσεις).
ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑΣ…

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18ΑΝΩ

19/9/2013
site: Kdraseis18ano.squat.gr / email: draseis18ano@gmail.com