Ενώ η κυβέρνηση έχει φέρει το αντεργατικό της έκτρωμα για τα εργασιακά στη διαβούλευση, τα σωματεία και το εργατικό κίνημα συνολικά ετοιμάζoνται για μαζική και αγωνιστική απάντηση. Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης της 6ης Μάη είναι το εφαλτήριο. Τώρα χρειάζονται πολύ περισσότερα. Σε αυτά τα πλαίσια το ΕΚΑ, το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας, συγκαλεί σύσκεψη των σωματείων της δύναμής του την Τρίτη 25 Μαΐου στις 5:00 το απόγευμα στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Kοδριγκτώνος 21). Η ανακοίνωση του ΕΚΑ αναφέρει:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει την συμμετοχή των συνδικάτων στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάη, όπου αποδώσαμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά αλλά στείλαμε και ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ενάντια στους επικείμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη διαβούλευση και εμπεριέχει πολλές αντεργατικές διατάξεις, όπως άλλωστε είχαμε εγκαίρως ενημερώσει. Ήδη οι νομικοί σύμβουλοι του ΕΚΑ επεξεργάζονται το νομοσχέδιο και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάθεσή του.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συνεχίσουν τις ενημερώσεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις και τις αγωνιστικές προετοιμασίες της νέας απεργιακής απάντησης για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών μας θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη καλώντας τα σωματεία μέλη μας την Τρίτη 25 Μαΐου στις 5:00 το απόγευμα στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Kοδριγκτώνος 21). Θα ενημερώσουμε πλήρως τα σωματεία μέλη μας, μαζί με το νομικό μας σύμβουλο κ. Μελισσάρη, και για τις θέσεις μας απέναντι στο νομοσχέδιο, αλλά και πως θα κλιμακωθεί αυτή η αντίδραση, ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή. Η σύσκεψη αυτή θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω YouTube, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι της Αθήνας.

18/05/2021