ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου στα πλαίσια της παρέμβασής του στην τοπική κοινωνία πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις σε σχολεία της περιοχής στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου το θέμα ήταν για το bullying ενώ στο Εσπερινό Λύκειο Αγίων Aναργύρων με θέμα ήταν: “Οικονομική κρίση, ψυχική υγεία – οικογένεια και χρήση ουσιών. Ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις ήταν ο ψυχίατρος σ. Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου. Και οι δύο εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν με τον σύλλογο διδασκόντων καθώς και με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των τοπικών σχολείων.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου από δασκάλους και γονείς στην εκδήλωση με θέμα το: “Bullying μύθος και πραγματικότητα”. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της εκδήλωσης είναι ότι για πρώτη φορά εκπαιδευτικοί και γονείς συζήτησαν από κοινού για τη ενδοσχολική βία ως κοινωνικό φαινόμενο που παρουσιάζει έξαρση στην εποχή της χειρότερης κρίσης του συστήματος και κατέληξαν στην ανάγκη με συλλογικό τρόπο να δράσουν για την αντιμετώπισή του.

Γ.Σ