Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων (Εξάρχεια, Νέα Σμύρνη, Ίλιον, Άγιος Νεκτάριος Βόλου)

Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας

Όχι στους ψυχιατρικούς εγκλεισμούς
Η ελευθερία είναι θεραπευτική

Σάββατο 10 Οκτώβρη, Πλατεία Εξαρχείων, 6:30 μ.μ.

Μέσα σε συνθήκες υγιειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που η ψυχική υγεία όλων δοκιμάζεται σοβαρά, τα Κοινωνικά Ιατρεία δίνουμε συλλογικά τη μάχη για ένα κίνημα για την Ψυχική Υγεία, ανοιχτό στα κοινωνικά κινήματα και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, για Δημόσια και ψηλού επιπέδου Υγεία και Ψυχική Υγεία, για όλους τούς κατοίκους της χώρας.

Ενάντια στους ψυχιατρικούς εγκλεισμούς και την καταστολή.

Η Ελευθερία είναι Θεραπευτική.

Μαζί με τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, ευαίσθητους στον ψυχικό πόνο, σάς καλούμε το Σαββατο 10 Οκτώβρη, στην πλατεία Εξαρχείων, στις 7 μμ. να συνομιλήσουμε για όλα αυτά πού συνιστούν την ψυχική υγεία, την παθολογία της κρίσης, τους ιαματικούς παράγοντες, την χειραφέτηση του ανθρώπου, τη συλλογική οργάνωση της αντίστασης μας στα δεινά πού απειλούν να μας ισοπεδώσουν.

Με αφηγήσεις, δρώμενα, μουσική, θέατρο και κάθε μορφή τεχνης, σας καλούμε να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας για μια κοινωνία ελεύθερη από τα καπιταλιστικά δεσμά, από κάθε εκδήλωση ρατσισμού και φασισμού, κάθε μορφή προσβολής της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Πρόγραμμα:

  • Συζήτηση
  • Αφήγηση παραμυθιών από τους Ζαπατίστας, με την Ελεάνα Χατζάκη
  • Χορευτικό δρώμενο με την DAGIPOLI DANCE Co.
  • Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση παιδιών, δημιουργώντας μια παιδική γωνια για ζωγραφική, κατασκευές, καθως επίσης και μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια. Επίσης, οι ομιλίες θα αποδίδονται και στη νοηματική γλώσσα.

Στηρίζουν: Ομάδα Ψυχικής Υγείας – Covid19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης, Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, Solidarity With Migrants

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας