ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Σήμερα 27/07, στις 5 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη πολλαπλή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στέγης προσφύγων/μεταναστών “Ορφανοτροφείο” στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, της 8χρονης κατάληψης στέγης στη λεωφόρο Νίκης, η οποία τον τελευταίο καιρό στέγαζε και οικογένειες προσφύγων και της μόλις τριών ημερών κατάληψης στέγης προσφύγων/μεταναστών “Hurriya” στην Καρόλου Ντηλ.

Η εκκένωση των τριών καταλήψεων έγινε μετά από μήνυση των ιδιοκτητών τους, δηλαδή της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του ΑΠΘ και κάποιου ιδιώτη, αντίστοιχα. Πάνω από εκατό πρόσφυγες και αλληλέγγυοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΘ και για εβδομήντα εξ αυτών οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ το κτήριο της κάτάληψης “Ορφανοτροφείο” ήδη κατεδαφίζεται από μπουλντόζες.

Σαν να μην έφτανε η παράνοια της εκκένωσης καταλήψεων στέγης προσφύγων για να μεταφερθούν σε τρισάθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει την εκκένωση αυτή! Θα έλεγε κανείς ότι ξέχασαν πως είναι κυβέρνηση και από κεκτημένη ταχύτητα έβγαλαν την καταγγελία. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να μεταθέσουν την ευθύνη από πάνω τους, ως να ήταν ποτέ δυνατόν μια αστυνομική επιχείρηση τέτοιου βεληνεκούς να διεξαχθεί χωρίς γνώση και ρητή έγκριση σε υπουργικό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή έγινε λίγες μόνο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp, το οποίο πολεμήθηκε σφοδρά και από την διοίκηση του ΑΠΘ (που κατέθεσε και την μήνυση εναντίον της κατάληψης της λεωφόρου Νίκης) και από τα ΜΜΕ. Όμως, η κύρια ευθύνη δεν βρίσκεται στους μηνυτές (όσο αισχροί κι αν είναι) αλλά στο αστικό κράτος και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι προφασίστηκαν τις μηνύσεις αυτές (εναντίον του Ορφανοτροφείου είχε κατατεθεί ήδη από τον Οκτώβρη, αλλά την “θυμήθηκαν” τώρα) για να ξεκινήσουν την επίθεση εναντίον των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Βέβαια, ειδικά για την μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία μήνυσε την κατάληψη “Ορφανοτροφείο” για να μπορέσει στη θέση του να χτίσει ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, πρέπει να πούμε ότι απ’ ό,τι φαίνεται η “αγάπη” των θεσμικών εκπροσώπων της κατ’ αυτούς “θρησκείας της Αγάπης” έχει κοντά ποδάρια και φτάνει μόνο μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα. Όπου υπάρχει δυνατότητα κερδοφορίας (και αφορολογήτου μάλιστα) ο Άνθιμος και οι όμοιοί του τρ…όπαπες φανερώνουν σε ποιόν θεό πραγματικά θυσιάζουν, στον Μολώχ του χρήματος και της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Έτσι χωρίς κανέναν ενδοιασμό πετάνε εξαθλιωμένους πρόσφυγες στο δρόμο και τους εξορίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατά τραγική ειρωνία την ημέρα της γιορτής του αγίου Παντελεήμονος. Είναι οι ίδιοι που ευχαρίστως θα έπνιγαν όλους τους πρόσφυγες στο Αιγαίο για να παραμείνει αμόλυντο το όσιο ελληνικό αίμα και η εξουσία της εκκλησίας ανέπαφη.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλει την βίαιη εκκένωση των τριών καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και καλεί όλο το εργατικό και κοινωνικό κίνημα να σταθεί μαζί στην προάσπιση όλων των καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών, που απ’ ότι φαίνεται ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να εκκενωθούν από το αστικό κράτος. Οι καταλήψεις στέγης προσφύγων/μεταναστών ενοχλούν και το κράτος θέλει να τελειώνει μαζί τους. Δεν θα του το επιτρέψουμε!

  • Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων
  • Διάλυση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
  • Στέγαση όλων των προσφύγων εντός του αστικού ιστού
  • Παροχή ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες
  • Ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση για όλους/όλες

 

27/07/2016
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα