ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΜΤ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΜΤ

Με αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, που διεξήχθησαν στις 18 – 20 Μάρτη. Η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, σχήμα της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής αριστεράς, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 691 ψήφους, καταλαμβάνοντας 3 έδρες στο Δ.Σ. Ακολουθούν η ΕΣΑΚ, παράταξη του ΚΚΕ, με 502 ψήφους και 2 έδρες, το ΡΙΣΤΑΡΤ, απαρτιζόμενο από δυνάμεις της ΛΑΕ κ.α., με 176 ψήφους και 1 έδρα, η ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ, κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με 123 ψήφους και 1 έδρα και η ΕΡΓΑΣ-ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, από το χώρο των μ-λ με 33 ψήφους.

Η αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου αποτυπώνει το πνεύμα που επικρατεί στη ζωή του σωματείου, το οποίο σε μια περίοδο δύσκολη μα και κρίσιμη για το εργατικό κίνημα, δεν έχει απονεκρωθεί, διατηρώντας μαζικές τόσο τις συλλογικές του διαδικασίες όσο και τις κινητοποιήσεις. Η εμφάνιση εν μία νυκτί του κυβερνητικού ψηφοδελτίου της ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ, και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να εγγράψει στο σωματείο υψηλόβαθμα και υψηλόμισθα στελέχη οργανισμών, μαρτυρούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλοιώσει τον ταξικό χαρακτήρα του σωματείου, αλλά και το αγκομαχητό της να βρει προσβάσεις στην εργατική τάξη. Θα μας βρουν μπροστά τους!

Το ΕΕΚ στήριξε και στηρίζει με τις δυνάμεις του το σχήμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών στη βάση της πολιτικής ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης από κράτος, αφεντικά και κεφάλαιο και της αναγκαιότητας της απ’ τα κάτω οργάνωσης της εργατικής τάξης για την ανατροπή των εκμεταλλευτών της. Τώρα όσο ποτέ, που τα σύννεφα του πολέμου φουντώνουν, η από τα κάτω οργάνωση της εργατικής τάξης και η πάλη για την ανάπτυξη της ταξικής της συνείδησης είναι για μας αναγκαία καθήκοντα. Ο αταλάντευτος διεθνισμός, σ’ αυτή τη γωνιά των Βαλκανίων, είναι απαράβατος όρος για να μη ριχτεί η εργατική τάξη σε άλλο ένα ανθρωποσφαγείο. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο το ΕΕΚ, αν και στήριξε, στο Παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης του ΣΜΤ, κριτικά το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων της Αριστερής Πρωτοβουλίας, εν τούτοις αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο εξ αιτίας της συμμαχίας με δυνάμεις της ΛΑΕ.

Πεπεισμένοι και πεπεισμένες ότι ο διαχωρισμός του πολιτικού αγώνα από τον οικονομικό, δε χωρά στην εποχή της κρίσης και της παρακμής μέσα στην οποία ζούμε, θα συνεχίσουμε να δίνουμε και την επόμενη μέρα των εκλογών τη μάχη για την απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών της ζωής μας.

Θ.Τ.