ΕΞΩ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΗΣ LGBTQIA+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας εκφράζουν την πλήρη υποστήριξή τους στις συντρόφισσες/συντρόφους, αγωνίστριες/αγωνιστές και κάθε μέλος της lgbtqia+ κοινότητας που απομάκρυνε με επιτυχία άτομα που ανήκουν στα σώματα καταστολής του αστικού κρατους, από την πορεία Περηφάνιας και Αξιοπρέπειας της  10ης Ιούνη στη Αθήνα. Στην πορεία επιχείρησαν –με την στήριξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και την άθλια διοργάνωση του “Athens Pride”- να παρεισφρήσουν  άτομα των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους με υπογραφή «δράση αστυνομικών ενάντια στον ρατσισμό»(!).Τα άτομα που αγωνίζονται “για ένα αυτοοργανωμένο Pride των αναγκών και των επιθυμιών μας” μαζί με την ομάδα “queer ντεκαπάζ” και δεκάδες άλλες αγωνίστριες/ες απαίτησαν ειρηνικά την αποχώρηση των σωμάτων ασφαλείας και κυβερνητικών στελεχών που τα κάλυπταν.

Στη μνήμη της εξέγερσης του Stonewall του 1969  -μιας εξέγερσης τρανς γυναικών, drag queens, λατίνων και μαύρων lgbtqia+ ατόμων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που χτυπούσαν τα στέκια τους- είναι τουλάχιστον ανιστόρητο να επιχειρείται μια τέτοια συμμετοχή. Όμως στο βάθος της αποτελεί προσπάθεια ενσωμάτωσης ενός εξαιρετικά καταπιεζόμενου κομματιού της εργατικής τάξης στα σχέδια εξόντωσης της -άνεργης ή εργαζόμενης- εργατικής τάξης.

Τα αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα της lgbtqia+ κοινότητας συνδέονται αδιάσπαστα με την πάλη της τάξης μας για την ίδια τη ζωή: το δικαίωμα στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία, τη στέγη, την τροφή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν φιλανθρωπία, ούτε πλυντήρια ευαισθησίας.

Οι σεξιστικές επιθέσεις εναντίον lgbtqia+ ατόμων, συχνά υποκινούμενες από τη ναζιστική ΧΑ και τους ομοϊδεάτες της, βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των δυνάμεων καταστολής τους αστικού κράτους. Είναι ασύμβατο το αίτημα για εκδημοκρατισμό τους, έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να καταπιέζουν και να καταστέλουν. Όποια έμφυλη/άφυλη σεξουαλική ταυτότητα κι αν φέρει ένα άτομο των σωμάτων ασφαλείας, είναι εκείνο που χτυπά κάθε στιγμή τους αγώνες της τάξης μας στις διαδηλώσεις, απελαύνει πρόσφυγες και μετανάστες, συλλαμβάνει οροθετικές γυναίκες και χρήστριες/ες ουσιών.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλουν επίσης τις ανακοινώσεις που καταφέρονται ενάντια στην προσπάθεια αποκλεισμού των σωμάτων ασφαλείας από την Πορεία Περηφάνειας, τις οποίες εκδίδουν αποπροσανατολιστικά τα στρατηγεία της διοργάνωσης του θεσμικού “Athens Pride”.

Καλούμε όλο το εργατικό και κοινωνικό κίνημα σε ενιαιομετωπική δράση ενάντια στον σεξισμό, τις διακρίσεις κατά των lgbtqia+, την πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Κανένας διχασμός των καταπιεζομένων τάξεων που αγωνίζονται ενάντια στην περιθωριοποίηση κάθε διαφορετικότητας! Το ΕΕΚ και η ΟΕΝ στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της lgbtqia+ κοινότητας που σηκώνει το γάντι στους χορηγούς, τις ΜΚΟ, τις πρεσβείες, τους δήμους και κάθε όργανο που βρίσκεται στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε. Το ίδιο καλούμε να πράξει κάθε αγωνίστρια και κάθε αγωνιστής της αριστεράς, της αναρχίας και των κοινωνικών κινημάτων: να σταθεί με συνέπεια και φροντιστικό πνεύμα στο πλευρό της προσπάθειας για ένα αυτοοργανωμένο Pride. Για το ταξικό κίνημα δεν υπάρχει κανένα δίλλημα: ή με τους μπάτσους και την κυβέρνησή τους ή με όλα τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα κομμάτια.

  • Στεκόμαστε ενάντια σε πάσης φύσεως σεξιστικές επιθέσεις
  • Αλληλεγγύη σε όλα τα θύματα διακρίσεων
  • Ίσα δικαιώματα για όλες/όλα/όλους
  • Δημιουργία αυτοοργανωμένων δομών και δικτύων για κάθε αποκλεισμένο άτομο.
  • Δημιουργία εργατικών ομάδων αυτοάμυνας σε χώρους εργασίας και γειτονιές για την προστασία των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και κάθε είδους διαφορετικότητας που στοχοποιείται.
  • Για το τσάκισμα των φασιστών, του κράτους και της ταξικής εκμεταλλευτικής κοινωνίας.
  • Για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για ελευθερία κι αξιοπρέπεια, για την καθολική χειραφέτηση.

 

Στηρίζουμε την επιτυχία της ανοιχτής συζήτησης που καλεί η “Πρωτοβουλία για ένα Αυτοοργανωμένο Pride των Αναγκών και των Επιθυμιών μας”, το Σάββατο 17/6, στις 6μμ,στο κτήριο Γκίνη στο Κάτω Πολυτεχνείο.

 

12/6/17
ΕΕΚ & ΟΕΝ