ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», Κ. Σακκάς. Μετά την απεργία πείνας των 37 ημερών (αφού κρατήθηκε παράνομα προφυλακισμένος επί 31 μήνες!), απελευθερώθηκε το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως οι αρχές δεν… τον ξέχασαν.

 

Συνελήφθη μέσα στις γιορτές επειδή υποτίθεται πως «έσπασε» τους περιοριστικούς όρους περνώντας τη νύχτα σε άλλο σπίτι από το δικό του. Η γελοιότητα της κατηγορίας κατέρρευσε άμεσα, αποδεικνύοντας όμως πως οι προθέσεις του κράτους απέναντι του δεν είναι καθόλου γελοίες, αλλά ύπουλες κι εκδικητικές. Τώρα, συνελήφθη με την κατηγορία πως βρέθηκε δαχτυλικό του αποτύπωμα σε αντικείμενο που έχει χαρακτηριστεί ως «κρησφύγετο» της ΣΠΦ – στην πραγματικότητα πρόκειται περί σπιτιού που συγκατοικούσε με μέλος της, ως φοιτητής, κι ο ίδιος ο Σακκάς, κι όχι καμιά «γιάφκα». Η αντιτρομοκρατική δικαιολόγησε τη σύλληψη λέγοντας πως δεν είχαν μέχρι τώρα τα αποτυπώματά του, και μόλις τώρα ταυτοποιήθηκαν με αυτά στις επίμαχες σακούλες. Επιχείρημα που κατέρρευσε, εκθέτοντας τους εμπνευστές του, αφού ήδη έχουν δημοσιευτεί οι αστυνομικές εκθέσεις που αποδεικνύουν τη δακτυλοσκόπηση του Σακκά από το 2010.

Τώρα ο Κ. Σακκάς είναι και πάλι ελεύθερος, αλλά το κλίμα φόβου που επιχειρεί να επιβάλλει η αστική εξουσία με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συνεχίζεται, με εισβολές και καταστροφές σε σπίτια αναρχικών, με επικηρύξεις, με αφορμή την απόδραση Ξηρού, με αμοιβή 4.000.000 ευρώ κλπ. Σημάδια, πως ο φόβος κι ο πανικός, βρίσκονται από την πλευρά της κυβέρνησης και του κράτους.

Κώστας Απ.