Αναλώσιμοι οι υγειονομικοί, αναλώσιμος ο λαός!

της Κατερίνας Μάτσα

Οι ειδικοί λένε ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό δεν είναι πανάκεια, είναι όμως αναγκαία, κυρίως για τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Από αυτούς πρέπει να ξεκινά ο εμβολιασμός. Για λόγους συμβολισμού εμβολιάζονται πρώτοι και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα, να περάσουν, ενάντια στο κύμα του ανορθολογισμού που μεγαλώνει, το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος…

Έτσι γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Όχι όμως και στην Ελλάδα, τη χώρα με το αυστηρότερο και πιο παρατεταμένο lockdown και με τους περισσότερους θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό. Εδώ, αμέσως μόλις έφτασαν τα εμβόλια έσπευσαν να εμβολιασθούν τα κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων και άλλοι παρατρεχάμενοι, νέοι οι περισσότεροι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Με αφάνταστο θράσος στήθηκαν μπροστά στο φακό, κλείνοντας πονηρά το μάτι σε όσους επιμένουν ότι… μόνο το μέσον περνάει σε αυτό τον τόπο. Τα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού έχουν το μέσον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους το εξασφαλίζει.

Μάλιστα, ο κυνισμός τους έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στις 29|12, να εμβολιασθούν τα στελέχη του πριν από τους υγειονομικούς του νοσοκομείου «Σωτηρία», που είναι ένα από τα 5 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην περιφέρεια Αττικής. Χωρίς ντροπή, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου έδωσε προτεραιότητα στα στελέχη του, παραμερίζοντας τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να σώσουν τη ζωή του λαού, θυσιάζοντας, συχνά, τη δική τους Την απαράδεκτη αυτή ενέργεια καταδίκασε τόσο η ΠΟΕΔΗΝ, όσο και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Πολύ επικίνδυνη αποδεικνύεται η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων του Μητσοτάκη. Επικίνδυνη και προκλητική .

Ο λαός θα σώσει το λαό, ανατρέποντας την.

29|12|20


Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Αναφερόμενο στους εμβολιασμούς των υπουργών, υφυπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, συνδικαλιστικό σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς στα νοσοκομεία, αναφέρει:


Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα 29/12/20 στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ κατόπιν άνωθεν εντολής της «τελευταίας στιγμής» ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών. Στη θέση τους, εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι.

Αυτό, στο νοσοκομείο που υποτίθεται πως είναι από τον Μάρτιο η «ναυαρχίδα» της χώρας στη μάχη ενάντια στην επιδημία COVID19, στο νοσοκομείο που έχει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κυριολεκτικά εξουθενωμένο, που επί πολλούς μήνες ρισκάρει την ίδια του την ζωή στις πτέρυγες νοσηλείας COVID και στις ΜΕΘ COVID.

Προφανώς για την κυβέρνηση έχει προτεραιότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό η κάθε υφυπουργίσκη κυρία Κουλουμπαρδενοπούλου έναντι στην Λοιμωξιολόγο και στην Νοσηλεύτρια που ξημεροβραδιάζονται δέκα μήνες στις πτέρυγες COVID, που όταν πηγαίνουν σπίτι τους φοβούνται να φιλήσουν τα παιδιά τους και που όταν διαμαρτύρονται για ελλιπή ή σκάρτα Μέσα Ατομικής Προστασίας τις περνάνε και από… «ΕΔΕ» όπως επίσης τις απειλούν και με «ΕΔΕ» αν αρρωστήσουν.

Η κυβέρνηση και συνολικά το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας δίνουν άλλο ένα ηχηρό μήνυμα πως και τώρα με τον εμβολιασμό οι “VIPs” προηγούνται του λαού όσον αφορά τη ζωή και τον θάνατο. Και φυσικά προηγούνται και των υγειονομικών, των «ηρώων με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» που οι πολιτικάντηδες υποκριτικά τους «χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια». Άλλωστε έχουν προηγηθεί δεκάδες άλλες απαξιωτικές και εκδικητικές ενέργειες ενάντια στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης (ετσιθελικές μετακινήσεις, διώξεις κ.λπ.) ενώ οι κυβερνητικές δεσμεύσεις περί ένταξης στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, περί μονιμοποίησης των επικουρικών και περί έκτακτου επιδόματος Χριστουγέννων πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Μετά το «χειροκρότημα» ήρθε το φτύσιμο.

Πέρα από τους υγειονομικούς υπάρχουν οι ηλικιωμένοι και τα μέλη των ευπαθών ομάδων (ιδιαίτερα δε για ευνόητους λόγους στις λαϊκές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και γενικά στις φτωχές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας). Πρώτα και κύρια η κυβέρνηση απέναντι σε αυτούς ασχημονεί, εξασφαλίζοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τα… μέλη της και για διάφορους «αξιωματούχους». Και μάλιστα όταν οι μέχρι πριν λίγες εβδομάδες κυβερνητικοί προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί για δήθεν «εκατομμύρια» εμβόλια «που θα γίνονταν κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο και μετά» αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς (όπως ήταν αναμενόμενο) και τώρα ομολογείται πως στην καλύτερη περίπτωση οι ηλικιωμένοι και τα λοιπά μέλη ευπαθών ομάδων θα εμβολιαστούν ως τον… Ιούνιο και μόνο τότε θα έρθει η σειρά και του υπόλοιπου πληθυσμού.

Άλλη μία φορά, με τον εμβολιασμό COVID-19 αποδεικνύεται περίτρανα πως η Υγεία, η Ζωή κι ο Θάνατος αποτελούν εργαλεία χυδαίας ταξικής πολιτικής. Στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόσχημα:  κάποιοι θεωρούν πως είναι οι ιδιοκτήτες της χώρας.

* πηγή φωτογραφίας διαμαρτυρίας γιατρών: https://creta24.gr/rethymno-diamartyria-giatron-gia-tin-ypostelechosi-toy-nosokomeioy/