ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Αποτελεί διακηρυγμένη θέση της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων η αναβάθμιση της αιματοβαμμένης στρατιωτικής συνεργασίας τους με το κράτος του Ισραήλ. Σε αυτό το πλαίσιο πληθαίνουν συνεχώς οι κοινές ασκήσεις, οι συν-εκπαιδεύσεις πιλότων, τα μνημόνια στρατιωτικής συνεργασίας. Χαρακτηριστική τακτική άσκηση, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις 23 με 25 Οκτώβρη, στο Ισραήλ, αποτελεί η «White and Blue Glory», όνομα το οποίο της δόθηκε από τα χρώματα των σημαιών της Ελλάδας και του Ισραήλ, στην οποία συνεκπαιδεύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της αεροπορίας σε προσομοίωση ρεαλιστικών σεναρίων. Στην ίδια κατεύθυνση η άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015, λαμβάνει χώρα πάλι αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα με τη συμμετοχή διάφορων χωρών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ (με αναβαθμισμένο επίπεδο της συμμετοχής) και η Κύπρος. Ο «Ηνίοχος» είναι μια τεράστια, διακλαδική, διακρατική στρατιωτική άσκηση με επιθετικά χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν εικονικό πόλεμο που εκπαιδεύει τους στρατιώτες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και παράλληλα τους προετοιμάζει για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Στα εγκλήματα του Ισραήλ δεν υπάρχει μόνο η στήριξη των ΗΠΑ… Υπάρχει και η συμβολή και η στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία φέρει ευθύνη για τα κατοχικά εγκλήματα του κράτους-δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στις επιθέσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον των Παλαιστινίων και όχι μόνο.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεσή του με τον Λίβανο και την κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα που εποφθαλμιά και η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas.
Το ελληνικό κράτος επιτίθεται σε κοινωνικούς αγώνες, διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και συγχρόνως αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες, εξοπλίζεται, προωθεί τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης μέσω και του επιθετικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστική τάξη και κράτος τους, συνενόχους των Ισραηλινών και των εγκλημάτων τους κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής. Η συνεργασία πέραν από στρατιωτική είναι πολυεπίπεδη και προσφέρει οικονομικά οφέλη στην αστική τάξη και το κράτος της, οφέλη που απορρέουν από το αίμα των Παλαιστινίων, όπως η συνεργασία για τον αγωγό East Med και για την κατασκευή τραμ στην Ιερουσαλήμ από τη ΣΤΑ.ΣΥ και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Καλούμε σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, την Πέμπτη 14/02 στις 18:00, εναντιωνόμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστική τάξη και την εξωτερική τους πολιτική, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων.
ΟΧΙ στον αιματοβαμμένο άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου!
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό