ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤOPEN: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤOPEN! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!

Με την παρουσία εισαγγελέα, και εκπροσώπου της ΕΕΤΤ, έγινε προσπάθεια χτές, 8/12, να κατασχεθούν τα μηχανήματα με τα οποία εκπέμπει η ERTOPEN από την Πάρνηθα. Μπορεί αυτή τη φορά να μην είχαμε προσαγωγές, αλλά φαίνεται πως η κυβέρνηση κάπως έτσι εννοεί την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Το επιχείρημα πως η ERTOPEN δεν έχει άδεια εκπομπής είναι έωλο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση, μέσα σπό το ΣτΕ, έχει εξασφαλίσει την εκπομπή όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων χωρίς άδεια. Αποτέλεσμα του συμβιβασμού με τους καπιταλιστές των Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι όχι μόνο δεν πιέζουν την κυβέρνηση, αλλά και αν το κάνουν, είναι για να εφαρμόσει πιο αποφασιστικά, και με ¨εθνική ενότητα”, δηλαδή συμφωνία όλου του πολιτικού συστήματος, τα προαπαιτούμενα εφαρμογής του 3ου Μνημονίου.
 
Όλους αυτούς τους μήνες, το μόνο που έχουν καταφέρει όλες οι κυβερνήσεις, είναι να καταστήσουν την ERTOPEN, ένα όλο και πιο ανοιχτό, συνδεδεμένο με σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μέσο, να οξύνουν την αγωνιστική του φωνή, σε μια περίοδο που οι διαφορετικές φωνές, ανεξάρτητες από το κράτος και το κεφάλαιο, και χωρίς υποδείξεις από αυτά, στο χώρο της ενημέρωσης σπανίζουν. Στεκόταν και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό όσων αγωνίζονται, όπως άλλωστε κάνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ERTOPEN. Η συζήτηση για την πορεία του ίδιου του εγχειρήματος, πρέπει να γίνει τώρα ζήτημα συνολικά του εργατικού κινήματος.
 
Απαιτούμε:
 
Ελεύθερη ERTOPEN! Ανοιχτά ραδιοτηλεοπτικά μέσα στους κοινωνικούς αγώνες.
 
Πληροφόρηση και πολιτισμό, έξω από τα εμπορευματικά πλαίσια και τις υποδείξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.
 
Εθνικοποιημένο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με εργατικό έλεγχο.
 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ