Ανακοίνωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος

¡No pasarán!

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές, καταγγέλλει με αποφασιστικότητα και οργή, το νομοσχέδιο για την απαγόρευση και καταστολή των διαδηλώσεων που ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ετοιμάζεται να υψώσει φράχτη στο επερχόμενο κύμα λαϊκής οργής και κοινωνικών αγώνων που γεννά η τραγική επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης μετά και μέσα στην πανδημία, η μαζική ανεργία, η εργασιακή ζούγκλα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση των Κούληδων-Χρυσοχοΐδηδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών.

Από ό,τι φαίνεται, η Δεξιά νομίζει (λαθεμένα) ότι «έχει ωριμάσει ο καιρός» για επιστροφή στα μέτρα της χούντας. Δεν περιορίζεται στην υπονόμευση των διαδηλώσεων, αλλά ακόμα και των συγκεντρώσεων, των ανοιχτών συνελεύσεων και στην πραγματικότητα κάθε μορφής κινητοποίησης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αλλά και των προσφύγων. Τους ονομάζει με τη γλώσσα της ναζιστικής χρυσαυγής «αλλοδαπούς» και το δικαίωμά τους στην διαδήλωση, “συμπληρωματικό”!

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο ορίζει:

  • Την κατάργηση του δικαιώματος στη διαδήλωση, αφού όλες οι «συναθροίσεις» είναι μόνο εν δυνάμει «νόμιμες» και καταρχήν απαγορευμένες. Στην πραγματικότητα, η πραγματοποίηση ή μη των πορειών και των κινητοποιήσεων, γίνεται αντικείμενο απόφασης των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα της Τουρκίας, αντιμέτωπο επί δεκαετίες με αυτό το καθεστώς, έχει μεγάλη εμπειρία στην καταπολέμησή του.
  • Την επιβολή ποινών φυλάκισης για «συμμετέχοντες σε μη-εγκεκριμένη συνάθροιση».
  • Μια σειρά άλλων διατάξεων που αφορούν στην ίδρυση ειδικού τμήματος «πρόληψης της βίας» και επιπλέον χρηματοδότησης των «αρίστων» στα σώματα ασφαλείας.

Η μαύρη κυβέρνηση της καταστολής ποινικοποιεί εκ των προτέρων την ταξική πάλη. Ο ΣΕΒ διατάζει την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στη λήψη αυτού του κατασταλτικού νομοσχεδίου, μέσα στον Ιούλιο. Έχοντας εκμεταλλευτεί την πανδημία για να περάσουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σωρεία αντεργατικών μέτρων, τώρα κάνουν το βήμα προς το κενό: απειλούν να θίξουν τις πολιτικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης για να διαλύσουν τις αντιστάσεις της στην καπιταλιστική τους εξουσία. Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» που προπαγανδίζουν. Ήδη τα σώματα καταστολής δρουν ενάντια στη νεολαία και κάθε ταξικό αγώνα, όπως πρόσφατα τις κινητοποιήσεις στο Βόλο, στους υγειονομικούς, στη μοτοπορεία νέων εργατών κι ανέργων στον Κορυδαλλού (που τους σέρνουν αυθαίρετα στα δικαστήρια).

Ο Ιούλιος του 2020, ο μήνας που διαχρονικά έχει αποδειχτεί κρίσιμος για πολιτικά γεγονότα της χώρας, είναι και τώρα μήνας-σταθμός για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Είναι τώρα η ώρα, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι εργατικές και κοινωνικές λαϊκές οργανώσεις, να κινητοποιηθούν σε όλο τους το φάσμα και να απαντήσουν στην κυβέρνηση : παλεύοντας όχι απλώς για την μη-ψήφιση και κατάργηση στην πράξη του νομοσχεδίου, αλλά για την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης.

Αυτό είναι το ουσιώδες καθήκον στην προετοιμασία της αναμέτρησης που αρχίζει.

Αντί γι’ αυτή, η καθεστωτική “αριστερά”, πρώτα και κύρια η ανύπαρκτη “αξιωματική αντιπολίτευση” του ΣΥΡΙΖΑ δεξιά αρμενίζει, με φρούδες ελπίδες να επανέλθει κάποτε στις κυβερνητικές πολυθρόνες, μαζί με κάθε ρετάλι της λεγόμενης “κεντροαριστεράς”, αλλά -γιατί όχι;- και σε μια κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” λόγω “έκτακτων κινδύνων”…

Μα και οι Κούληδες-Χρυσοχοΐδηδες στραβά αρμενίζουν. Την στιγμή που όλοι οι καταπιεσμένοι, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ από τους μπάτσους, ξεσηκώνονται ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό, από την Αμερική στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη, οι “εγκέφαλοι” της ΝΔ νομίζουν ότι θα επιβάλλουν ατιμώρητα κι εύκολα την αστυνομοκρατία και τον ρατσισμό κατά των προσφύγων και κάθε κατατρεγμένου!

Ακόμα και αν τους ψηφίσουν, “νόμοι” τους θα καταργηθούν στους δρόμους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου, του κάθε μετανάστη.

Κόψτε τα χέρια της Δεξιάς που στραγγαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις δουλειές, την ζωή μας! Η Δεξιά μαζί και αυτοί που της άνοιξαν το δρόμο, θα πεταχτούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Οι προδομένοι της Βάρκιζας και του δημοψηφίσματος του 2015, θα πάρουν την εκδίκησή τους τσακίζοντας στους δρόμους την κυβέρνηση και το κράτος του κεφαλαίου!

Όλοι στους δρόμους! Εμπρός στο δρόμο της εξέγερσης στις ΗΠΑ και διεθνώς, ενάντια στο σύστημα των δολοφόνων του Τζορτζ Φλόυντ και των καταπιεσμένων. Η καταστολή δεν θα περάσει! Κάτω η κυβέρνηση και το κράτος του κεφαλαίου! Ψωμί, δουλειά, ελευθερία – η μόνη λύση είναι η Εργατική Εξουσία!

2-7-2020
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ