Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 πορεία αντίστασης και μνήμης

Πετράλωνα, πλατεία Μερκούρη, στις 12 το μεσημέρι

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ξημέρωμα της 17ης Γενάρη 2013 όταν στη διασταύρωση των οδών Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα οι χρυσαυγίτες Χρ. Σεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος εκτέλεσαν με απανωτές μαχαιριές τον εργάτη μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν.

Ο Λουκμάν είναι ένας από εμάς, μαζί με όσους έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια φασιστών και την κρατική βαρβαρότητα, τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Βασίλειο Μάγγο, τον Νίκο Σαμπάνη, τον Κώστα Φραγκούλη, τον Σενεγαλέζο Μπαμπακάρ Ντιαέ… αλλά και των δολοφονημένων θυμάτων της πατριαρχίας και του σεξισμού. Καθώς και εκατοντάδων νεκρών στα σύνορα της χώρας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Την δολοφονία 29χρονου οπαδού Μιχάλη Κ. τον Αύγουστο του 2023 από την επέλαση Κροατών ναζί στο γήπεδο της ΑΕΚ. Τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη που πέταξαν στη θάλασσα λιμενικοί στο λιμάνι του Πειραιά. Η κρατική βαρβαρότητα επελαύνει με νωπή στη μνήμη μας την τραγωδία του δολοφονικού ναυαγίου στην Πύλο που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 600 ψυχές απελπισμένων προσφύγων στα νερά της Μεσογείου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2023 μέσα σε αλιευτικό σκάφος.

Η ΠΑΛΗ για τη ΖΩΗ είναι καθήκον όλου του αγωνιζόμενου αντιφασιστικού κινήματος.

Ο αγώνας για ελευθερία είναι αδιαχώριστος από την διεθνιστική πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, δικτατορίες και προσφυγιά. Ενάντια στα πολεμικά σφαγεία από Βορρά με τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και από Νότο με την συνεχιζόμενη γενοκτονία με χιλιάδες νεκρούς ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά στην Παλαιστίνη.

Έντεκα χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη–εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Νεολαία του ΕΕΚ–Τροτσκιστές καλεί, συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων–Θησείου–Κουκακίου”.

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς !

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο στις 17/1/2013, στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 πορεία αντίστασης και μνήμης. Πλατεία Μερκούρη στις 12 το μεσημέρι.