Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και του 2ου  lockdown το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων συνεχίζει τη λειτουργία  του με τους όρους που επιβάλουν τα νέα δεδομένα. Διατηρεί την επαφή, τηλεφωνική, διαδικτυακή και άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες, με τα άτομα και τις κοινωνικές ομάδες, που δέχονται τη φροντίδα των κοινωνικών ιατρείων.

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην πανδημία οδήγησε στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, κάνοντας τους αρμόδιους να ομολογούν ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος» και τον Μητσοτάκη να επιβάλει  εσπευσμένα  τo καθολικό  lockdown. Οι συνέπειες προβλέπονται καταστροφικές σε όλα τα επίπεδα, της ανεργίας, που θα εκτοξευθεί, της φτώχειας, των ψυχολογικών προβλημάτων, της επιβάρυνσης, γενικά , της υγείας του λαού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστή στο δόγμα της νεοφιλελεύθερης στήριξης του, έτσι κι αλλιώς, κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα υγείας, άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, αδιαφόρησε για τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του υγειονομικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΣΥ με το διορισμό του αναγκαίου προσωπικού, για να στελεχωθούν οι ΜΕΘ και οι άλλες υγειονομικές μονάδες και τώρα… τρέχει και δεν φτάνει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και όλο το υγειονομικό προσωπικό, σηκώνουν  στις πλάτες τους, με αυτοθυσία και τεράστιο προσωπικό κόστος, το βάρος της υγειονομικής κρίσης, σε σύγκρουση με την επίσημη πολιτική της υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα και της προκλητικής πριμοδότησης του ιδιωτικού, της υποστελέχωσης των νοσοκομειακών μονάδων, της εξοντωτικής υπερεργασίας, των  ελλείψεων ακόμα και υγειονομικού υλικού, των τεράστιων κενών στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όπου η κυβέρνηση αναλώθηκε στη μετονομασία Κέντρων Υγείας σε κέντρα κορωνοϊού κ.λπ.

Με πρόσχημα και «όχημα» τα θέσφατα της επιτροπής των λοιμωξιολόγων -μια επιτροπή την οποία περιφέρει επιλεκτικά και επικοινωνιακά στα κανάλια εξευτελίζοντας τα μέλη εκείνα που είναι πρόθυμα να παίξουν τον ρόλο του «Ελ Σιντ» δικαιολογώντας ακόμη και τις τραγικές ελλείψεις του κράτους σε παιδεία και μεταφορές- ο πρωθυπουργός με τους υποτακτικούς του, αποδίδει την αποτυχία του στην απουσία ανάληψης από τον λαό και ιδιαίτερα από τη νεολαία της «ατομικής ευθύνης», για να κρύψει την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και τού κράτους.

Οργανώνοντας τις αντιστάσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης, ενάντια στο κλίμα της χειραγώγησης και της καταστολής, που επιβάλει η καπιταλιστική εξουσία το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων παραμένει στις επάλξεις του συλλογικού αγώνα.

  • Συντάσσεται και δίνει τη μάχη στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών και όλου του μαχόμενου υγειονομικού κινήματος.
  • Καλεί στην ενίσχυση, με κάθε τρόπο, των δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στους καταπιεσμένους.
  • Κάνει έκκληση  σε όλους για συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας με δυνατότητα αποθήκευσης, φαρμάκων, μασκών, αντισηπτικών, ειδών ατομικής υγιεινής, για τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτό τον καιρό.

Τηλεφωνήστε στο 6980064174

Ο λαός σώζει τον λαό!

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ – ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΙΛΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ            

 10|11|2020

https://www.facebook.com/koinonikaiatreia/