ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ

Mια ραδιοφωνική συχνότητα πολυφωνική και ανοιχτή σε προοδευτικές και αριστερές απόψεις, εργαζόμενοι που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά, ραδιόφωνο που αντιστέκεται στο “μαύρο” που έρριξε η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, όλα αυτά δεν είναι αρεστά σε δεξιούς μνημονιακούς και φασίστες.
Έτσι, η ΕΡΑ Βόλου, μετά από μια εκπομπή στην οποία εκπρόσωποι αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων μίλησαν, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος του EEK για τις ευρωεκλογές σ. Σπύρος Mανώλης, έγινε στόχος του  κράτους και του παρακράτους.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Μαΐου φιλοξενήθηκαν του ANTAPΣYA και ΕΕΚ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΕΚ Σπύρος Μανώλης, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την υπεύθυνη δημοσιογράφο του σταθμού, έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της Ουκρανίας σε συνδυασμό με το φαινόμενο της ανόδου και επανεμφάνισης του ναζισμού και του φασισμού στην Ευρώπη και διεθνώς.
Μετά τις προαναφερόμενες συζητήσεις ο πομπός του σταθμού από τη περιοχή του Σωρού (100.7) έπαψε να λειτουργεί για μερικά λεπτά. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 8 Μαΐου, έπαψε ολοκληρωτικά να λειτουργεί ο αντίστοιχος πομπός του Πηλίου (94.8) ενώ παράλληλα ένα φασιστικό – ναζιστικό ‘’ποιητικό ‘’ παραλήρημα βρέθηκε σε κλειστό φάκελο, από τους εργαζόμενους του σταθμού. Το γράμμα, αποτελούμενο από 20 στίχους, κατηγορούσε τους εργαζόμενους, ως πληρωμένους του Πούτιν, φιλορώσους και πουλημένους ενώ απαιτούσε να εκδιωχθούν όλοι όσοι μιλούν για κομμουνισμό αλλιώς θα τους εκδιώξουν εκείνοι με τον πιο άγριο τρόπο….
Η Ουκρανία και τα εκεί τεκταινόμενα είναι αλληλένδετα όχι μόνο με τη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση αλλά και με τα μνημόνια στην Ελλάδα και όπου αλλού εφαρμόζονται. Οι φασίστες της περιοχής μας παίρνουν θάρρος από τα γεγονότα της Ουκρανίας και σίγουρα ονειρεύονται αντίστοιχες σκηνές ‘’κάλλους’’ σαν αυτές της 2 Μαΐου στην Οδησσό.
Σήμερα 9 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της νίκης κατά των φασιστών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  τους γυρίζουμε τη προειδοποίηση και τους λέμε, επώνυμα κι όχι ανώνυμα όπως λειτουργούν εκείνοι : δε τους φοβόμαστε, αντιθέτως εξοργιζόμαστε ακόμη περισσότερο. Οι επαναστάτες κομμουνιστές, που τόσο φοβούνται και βιάζονται να διώξουν, έχουν το τρόπο να τους εξαφανίσουν ξανά στα σκουπίδια της Ιστορίας όπου ανήκουν. Η ΕΡΑ κι όλοι οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι και θα παραμείνουν τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας όσο κι αν φωνάζουν οι σκύλες και οι χάρυβδες της εποχής μας.
Σπύρος Μανώλης
Βόλος 09/05/2014