Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης ενημερώνει πως από την Τετάρτη 19/02/2020 και ώρα 19:30 και κάθε Τετάρτη στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ (Ευαγγελιστρίας 46 απέναντι από τα ΚΕΠ Σπάρτης) θα γίνονται μαθήματα Ελληνικών για τους πρόσφυγες, δημιουργική απασχόληση για τα προσφυγόπουλα και μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα μας.
Η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συνδράμει σε αυτή την προσπάθει, και να βοηθήσει τα άτομα που θα υλοποιήσουν αυτή την πρωτοβουλία. Όσο ο καιρός καλυτερεύει θα προγραμματιστούν και εξωτερικές δραστηριότητες…
Επίσης για τις ανάγκες των παραπάνω δραστηριοτήτων όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει γραφική ύλη (μολύβια, στυλό, γόμες κ.τλ.), τα κλασικά μπλε τετράδια, που θα προσφερθούν για τις ανάγκες των μαθημάτων στο χώρο της δομής από τους ίδιους.
Ακόμα συγκεντρώνουμε συνεχώς ρούχα, πάνες αλλά και παιχνίδια που τόσο έχουν ανάγκη οι μικρότεροι φίλοι μας.
Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!
– Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
– Ενάντια στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.
– Ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ για το άσυλο.
Είναι ο θυμός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε… και μην ξεχνάτε…
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ’ τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες
– μα ούτε βήμα πίσω.