ΕΕΚ Στο πλευρό των απολυμένων της EPT

ΕΕΚ Στο πλευρό των απολυμένων της EPT

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει 2.600 εργαζόμενους.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πιλοτική για ό,τι επακολουθήσει και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Η επιβολή αυτής της πολιτικής με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει πως η κυβέρνηση -υπάλληλος των τοκογλύφων, πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία, αφήνει στην άκρη τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά προσχήματα και επιβάλλει την αντεργατική πολιτική της με αυταρχικά διατάγματα. Διόλου τυχαίο, η κυβερνητική απόφαση υποστηρίζεται  μόνο από τους ναζιστές της Xρυσής Aυγής.

 Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο συντονισμένος αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την οργάνωση της Γενικής Πολικής Απεργίας Διαρκείας, για να καταργηθούν τα Mνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να διαγραφεί το χρέος και να πέσει η κυβέρνηση των τοκογλύφων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

 Το ΕΕΚ στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και αγωνίζεται να γίνει αγώνας όλου του λαού που στενάζει κάτω από τα μνημόνια και το τοκογλυφικό χρέος. Kαλεί όλη την εργατική τάξη στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να πάρει μέρος στην γενική απεργία της Πέμπτης 13 Iουνίου 2013.

 Συγχρόνως, με την εμπειρία των προηγούμενων γενικών απεργιών, γνωρίζουμε ότι μια 24ωρη γενική απεργία είναι ανεπαρκής. Η κήρυξη μιας 24ωρης άσφαιρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ αποτελεί άλλο έναν κρίκο στην προδοσία των εργατικών αγώνων. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους μετατρέποντας την 24ωρη απεργία σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Kαλούμε τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές συνδικαλιστές να κάνουν πέρα την κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία αν θέλουμε να διαμορφώσουμε όρους για νικηφόρο αγώνα.

 

  • Να ανακληθεί, τώρα, η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
  • Καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών
  • Να φύγει η τρικομματική κυβέρνηση των τοκογλύφων
  • Να φύγουν από την χώρα οι επίτροποι της ΕΕ/ΔΝΤ
  • Να διαγραφεί το χρέος

  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων κάτω από εργατικό έλεγχο.
  • Ο μόνος δρόμος είναι η επαναστατική ανατροπή με στόχο την εργατική εξουσία

 

Συνδικαλιστική Επιτροπή του ΕΕΚ

Aθήνα 12 Iουνίου 2013

Νέα Προοπτική τεύχος#551# Κυριακή 16 Ιουνίου 2013