Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 6:00 μ.μ., Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα),

Κάλεσμα των σωματείων:

  • Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής – ΣΥΒΧΨΑ
  • Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ – Σ.Ε.ΤΕΕ
  • Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ – “ΔΗΜΗΤΡΑ” – ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο
  • Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Σωματείο – ΕΜΣΤ
  • Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού – Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Ο εμβληματικός αγώνας που διεξάγει η εργατική τάξη και ο λαός της Γαλλίας εδώ και μήνες εναντίον της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Μακρόν, με αφορμή τις ασφαλιστικές αντι-μεταρρυθμίσεις που προωθούν νέα αύξηση στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, είναι ένας αγώνας που έχει πάρει πολύ ευρύτερες διαστάσεις από αυτές τις οποίες είχε όταν ξεκίνησε. Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί εκατομμύρια άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή καταγωγής, οι οποίοι ζητάνε τα πάντα και φθάνουν ακόμα και να αμφισβητούν το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας και τις υπερεξουσίες που δίνει στον αρχηγό του αστικού κράτους. Είναι ένας αγώνας που όλοι ομολογούν ότι αφορά κάτι πολύ περισσότερο από μία διαμαρτυρία εναντίον του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Έχει τα χαρακτηριστικά που είδαμε πριν μόλις δυο-τρία χρόνια, στον αγώνα του λαού της Χιλής, ο οποίος βάζει απέναντί του μία ολόκληρη πολιτική σχολή, που είναι εναντίον του Ανθρώπου, εναντίον της κοινωνίας, εναντίον της ίδιας της Ζωής. Ο αγώνας του Γαλλικού λαού και των εργαζόμενων έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα και την ελπίδα της διεθνούς εργατικής τάξης, που υφίσταται δεκαετίες τώρα την καταπίεση του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων που ελέγχει παγκόσμια, προσπαθώντας μάταια, να κρατήσει στη ζωή τον εκφυλισμένο, παρακμασμένο, παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό. Τα σωματεία που υπογράφουν την πρόσκληση για την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τον μεγαλειώδη αυτό αγώνα αισθανόμενα τη μεγάλη σημασία του, προσδοκούν στην ανταλλαγή σκέψεων, στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στην έκφραση της οφειλόμενης αλληλεγγύης. Τη Δευτέρα 10 Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα), ώρα 6:00 μ.μ. συμμετέχουμε σε μία συζήτηση, την οποία όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε.

Το κάλεσμα των σωματείων:

Ο λαός της Γαλλίας, η εργατική τάξη, και το μάχιμο συνδικαλιστικό κίνημα για μέρες τώρα δίνουν μια μεγαλειώδη μάχη με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις οι οποίες μας

έχουν συγκλονίσει όλους για την έκταση, την διάρκεια, την μαζικότητα, την μαχητικότητά τους και το διεκδικητικό πλαίσιο!

Στο επίκεντρο αυτής της αντιπαράθεσης είναι οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν και της κυβέρνησης που προωθούν νέα αύξηση στα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση.

Ο Μακρόν σε αυτόν τον μαζικό ξεσηκωμό απαντάει εξαπολύοντας ένα όργιο καταστολής, βίας, τρομοκρατίας, με επιτάξεις, επιστρατεύσεις συλλήψεις, επιθέσεις, θέτοντας όλον τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής τους και προσπαθεί δια πυρός και σιδήρου να περάσει το εκτρωματικό νομοσχέδιο!

Πρόκειται για μια ταξική σύγκρουση η οποία έχει ξεπεράσει τα εθνικά όρια της Γαλλίας, αφορά όλους τους εργαζόμενους, και της δικής μας χώρας, και ιδιαίτερα το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ίδια περίοδο οι εργαζόμενοι στην χώρα μας βρέθηκαν μαζικά – αγωνιστικά στο δρόμο με απεργίες, διαδηλώσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου για το έγκλημα στα Τέμπη ενάντια στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις!

Στον απόηχο των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων στην Γαλλία συζητάμε, παλεύουμε, διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή βάζοντας μπροστά τα δικαιώματα και τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργατικά σχήματα, εργαζόμενες/ους και συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνουμε για τα παραπάνω στις 10 Απρίλη 2023.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα) και ώρα 6 μμ.

Οι Διοικήσεις

– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
ΣΥΒΧΨΑ

– Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ
Σ.Ε.ΤΕΕ

– Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ – “ΔΗΜΗΤΡΑ”
ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο

– Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Σωματείο ΕΜΣΤ

– Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.