Κάλεσμα Πρωτοβάθμιων σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα
Πέμπτη 14/9, 6:30 μ.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα του ΕΚ Πειραιά σε Εργατικά Κέντρα για 24ωρη απεργία

της Μαργαρίτας Κουτσανέλλου

Σε μία προσπάθεια να σπάσει την εξοργιστική αφωνία που επικρατεί στις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) την ώρα που σαρώνονται τα τελευταία απομεινάρια των εργατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας με το όνομα Νέα Δημοκρατία, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε κοινή συνεδρίαση την Πέμπτη 14/9, στις 6:30 μ.μ. τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας Ασπροπύργου, για κοινή σύσκεψη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, με σκοπό να συζητηθεί η απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για κήρυξη 24ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο Γεωργιάδη. Αυτής της προσπάθειας, έχει προηγηθεί κοινή ανακοίνωση αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων (ΠΕΝΕΝ, ΣΕΤΕΕ, ΣΥΛΕΕΓΟ, ΣΥΒΧΨΑ, Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΠΣΣ ΝΑΤ), τα οποία κρούουν τον κώδωνα για την καταπόντιση που θα επιφέρει η ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος στον ελεύθερο χρόνο των εργαζόμενων, με την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τις μηδενικές συμβάσεις εργασίας, για την υπεράσπιση των απεργιακών αγώνων από την απεργοσπασία, ζητώντας την κήρυξη πανεργατικής απεργίας για να μην περάσει ο νόμος. Την ίδια μέρα και ώρα (Πέμπτη 14/9, ώρα 6:30 μ.μ.) πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καλούν σε εργατική διαδήλωση κατά του νόμου που σε ευθυγράμμιση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεκατίζει οποιαδήποτε έννοια ρυθμισμένης εργασίας Η νομοθετική πρωτοβουλία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της διαστροφικής νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας του εμπνευστή της, Υπουργού Εργασίας Γεωργιάδη, ο οποίος θυμόμαστε όλοι με πόσο σαδισμό δήλωνε το 2013, ως Υπουργός Υγείας ότι δεν επιθυμεί να του παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τις απολύσεις που θα έκανε! Το ερώτημα είναι πότε το εργατικό κίνημα και με ποια ηγεσία θα μπορέσει να αποτινάξει από πάνω του τα βαρίδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για να μπορέσει να αναπτύξει το δικό του ανεξάρτητο σχέδιο και να αντισταθεί στην επίθεση Κυβέρνησης – Κράτους – Εργοδοτών. Ο αγώνας που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι διπλός και πολυμέτωπος. Ακολουθεί η πρόσκληση του Εργατικού Κέντρο Πειραιά. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των προσκαλούμενων. 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, Τ.Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ,
ΤΗΛ.: 210.41.00.830, FAX: 210 41.77.697, email. ergatikokentropirea@gmail.com 

Αρ. Πρωτ: 1064                                                         Πειραιάς,  07/09/2023 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε Συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου αποφάσισε: 

  • την κήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα εργασιακά. Καλώντας τόσο τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες της χώρας όσο και την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν απόφαση για απεργία. 
  • πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προς τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας Ασπροπύργου, για κοινή σύσκεψη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, με σκοπό να συζητηθεί η απόφαση του για κήρυξη 24ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο Γεωργιάδη. 

Η σύσκεψη αυτή προτείνουμε να γίνει (Πέμπτη 14/9, στις 18:30 στην αίθουσα του ΕΚΠ) με στόχο την συναπόφαση των 4 Εργατικών Κέντρων. 

Στην περίπτωση που τα άλλα Εργατικά Κέντρα δεν συμφωνήσουν  το ΕΚΠ θα προχωρήσει με τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον καθορισμό κοινής ημερομηνίας για την διεξαγωγή της απεργίας. 

  • σύσκεψη του ΕΚΠ με τα σωματεία μέλη του 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ