Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά πραγματοποιείται την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου στο Άγ. Φανούριο (Αγ. Φανουρίου 99), στις 18:30. Το θέμα της είναι, η δυστοπία στην κλασσική και μοντέρνα λογοτεχνία και η σχέση της με την πάλη για την επαναστατική αλλαγή του κόσμου και της ζωής. Παρακάτω παραθέτουμε το κάλεσμα στην εκδήλωση.

Από την δυστοπία έως την πραγματικότητα…

Ένα βιβλίο απόσταση;

Μια ζοφερή πραγματικότητα έχει σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια, μια πραγματικότητα που διαρκώς δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο.

Φτώχεια, καταστολή, παρακολουθήσεις, συμπλοκές ανηλίκων, αστυνομοκρατία, γυναικοκτονίες, συρματοπλέγματα, πληθωρισμός, καραντίνα, πρόστιμα, συμβόλαια θανάτου, Greek mafia, δολοφονίες μεταναστών στο Αιγαίο, Ευρώπη-φρούριο, άκρα δεξιά, συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, πόλεμος στην Ουκρανία…

Αρκετοί καλλιτέχνες προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν, να περιγράψουν, να αντιμετωπίσουν, αυτήν την νέα κανονικότητα, με τον όρο δυστοπία.

Τι είναι όμως η δυστοπική λογοτεχνία; Ποτέ εμφανίστηκε; Ποιοι είναι οι κύριοι εκφραστές της; Γιατί ακόμη και τώρα παραμένει επίκαιρη; Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, με καλεσμένους τους συγγραφείς Βάλια Καραμάνου και Γιώργο Κοζανιτά.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ 99, 2ος Όροφος).

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

(ergatikisymmaxia.blogspot.com)