Στάση εργασίας 11.00 – τέλος ωραρίου

συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας στις 7/10/2020

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» καλεί κάθε εργαζόμενο/η, να πάρει μέρος στη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου και να συμμετέχει στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Η άγρια δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τον εκπαιδευμένο Χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά, οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και έλληνες, η τρομοκρατία ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο για ελευθερίες και δικαιώματα δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.

Το δολοφονικό χέρι του φασισμού με την ανοχή του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού αποθρασυμένο από την πρόσκαιρη εκλογική επιτυχία, έχοντας πολιτική προστασία που του εξασφάλιζε την ατιμωρησία, έσπειρε τον τρόμο από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.

Με την κάλυψη ορισμένων στελεχών της αστυνομίας σε πλήρη διαπλοκή με τους πολιτικούς υπηρέτες των μνημονίων (Μπαλτάκος) και τα ΜΜΕ με κατευθυνόμενη αρθρογραφία υπέρ των νεοναζί, οι Χρυσαυγίτες οργάνωναν με ασφάλεια σειρά τρομοκρατικών δολοφονικών επιθέσεων.

Η οργή και η αποφασιστικότητα της χαροκαμένης από τα αιματοβαμμένα χέρια τους μητέρας του Παύλου Φύσσα και η αποφασιστικότητα των χιλιάδων αντιφασιστών ήταν απαραίτητες για να οδηγηθούν στο δικαστήριο και να αποκαλυφθεί αυτό που στην πραγματικότητα ήταν: μια δειλή συμμορία δολοφόνων που επιδίωκε να παραδώσει το λαό φοβισμένο σε αυτούς που του φόρτωσαν τη δυστυχία των μνημονίων.

Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη διάρκεια της πολυετούς δίκης των φασιστών είναι αδιάσειστα, συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά για τα έργα και τις ημέρες τους.

Στη συνείδηση του λαού και της εργατικής τάξης έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για το δολοφονικό τους έργο, περιμένουμε όμως και η δικαστική απόφαση να τους οδηγήσει βαθιά μέσα στη φυλακή για τις αμέτρητες εγκληματικές τους πράξεις.

Ο φασισμός όμως συνάδελφοι/σες, δεν είναι ένα μακρινό πρόβλημα, για κάποιους άλλους. Εργαζόμενοι και στο ΤΕΕ έχουν γίνει στόχος φασιστικών συμμοριών.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου πρέπει να είμαστε έξω από το Εφετείο για να απαιτήσουμε οι νεοναζί δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί των πράξεών τους να μπουν στη φυλακή.

4/10/2020

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ