Σάββατο 16/10, 18:00

Κηπάκι Τσαμαδού, Εξάρχεια

To Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. η Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν οργανώνει Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στους 11 φυλακισμένους στην Ελλάδα πολιτικούς κρατούμενους που τον περασμένο Ιούλιο καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές 33 χρόνια έκαστος και έκαστη. Όπως θυμίζει η Επιτροπή αλληλεγγύης :

Οι 11 αγωνιστές συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2020 και καταδικάστηκαν συνολικά σε 333 χρόνια φυλάκισης, σε μια πολιτική δίκη, που έδωσε μια εκδικητική απόφαση.

Η δίκη, στην οποία καταδικάστηκαν οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών έκαστος, δεν ήταν μια δίκαιη δίκη σύμφωνα, ακόμα και με τους νόμους του αστικού κράτους. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που υπαγορεύτηκε, από τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ, τον  τούρκικο φασισμό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να εκφοβίσει τους επαναστάτες από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα και να αποτρέψει τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες τους. Το Δικαστήριο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις 19 Ιουλίου, έλαβε μια πολιτική απόφαση παραβιάζοντας ανοιχτά τους αστικούς νόμους και τις καθολικές αρχές του δικαίου, και τα δικαιώματά τους στην υπεράσπιση και τη δίκαιη δίκη…

Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση μόνο την πολιτική επιθυμία. Ακόμα και το γεγονός ότι κάνουν το σημάδι της νίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά την είσοδο και έξοδο από την αίθουσα του δικαστηρίου, είναι η απόδειξη για καταδίκη με τόσο βαριές ποινές. Επομένως, ξεκάθαρα, αυτή η δίκη ήταν μια πολιτική δίκη. Αυτή η απόφαση είναι πολιτική. Πρέπει να γίνει μια δίκαιη δίκη, αυτή η αδικία πρέπει να τερματιστεί, οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως!

Καλούμε όλους και όλες, τους αντιφασίστες/τριες, τους αντιιμπεριαλιστές/τριες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, να πλαισιώσουν το φεστιβάλ μας, να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στις επιθέσεις στους αγωνιστές/τριες και στους λαούς. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Πρόγραμμα

18.00 – Εκδήλωση/Ενημέρωση για την υπόθεση και την καμπάνια αλληλεγγύης.

Ομιλητές: Günay Dağ – Μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού

Πατρίκιος Πατρικουνάκος – Συνήγορος Υπεράσπισης

Θα παρέμβουν τηλεφωνικά οι πολιτικοί κρατούμενοι:

-Halil Demir, φυλακές Γρεβενών

-Πολύκαρπος Γεωργιάδης,  φυλακές Λάρισας

Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.

21.00 – Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με ρεμπέτικη, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Λαϊκό Μέτωπο