ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μόλις έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η θετική εισήγηση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας στην αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που υπέβαλε στην Ουγγαρία ο Νίκολα Γκρουέφσκι.
Ο ακροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και ηγέτης του ακροδεξιού εθνικιστικού VMRO που καταζητείται με διεθνές ένταλμα για δωροδοκία, υποκλοπές κλπ. έφυγε παράνομα από την χώρα ως… λαθρομετανάστης, πέρασε στην Αλβανία και από εκεί φυγαδεύτηκε από την ακροδεξιά φασιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας μέσα από το Μαυροβούνιο και την Σερβία!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αλβανικής αστυνομίας ο Γκρουέφσκι πέρασε τα σύνορα Μακεδονίας-Αλβανίας παράνομα, πεζός στις 11 Νοεμβρίου τα ξημερώματα. Εκεί τον περίμενε αυτοκίνητο της Ουγγρικής πρεσβείας με διπλωματικές πινακίδες και τον μετέφερε πρώτα στα Τίρανα και κατόπιν, το βράδυ της ίδιας μέρας, στα σύνορα με το Μαυροβούνιο.
Η αστυνομία του Μαυροβουνίου δεν μπορούσε να το ελέγξει ή δεν κατάλαβε ποιος βρίσκονταν στο όχημα, το οποίο πέρασε τράνζιτ και μέσω Σερβίας (που σίγουρα γνώριζε και δεν ήθελε να ελέγξει) πέρασε στην Ουγγαρία. Εκεί ο Γκρουέφσκι έκανε αίτηση ασύλου.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση ΄Oρμπαν, παρόλο που συνηθίζει να κακοποιεί, ξυλοφορτώνει, φυλακίζει και απελαύνει τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, έκανε μια μεγαλειώδη εξαίρεση στον ομοϊδεάτη ακροδεξιό εθνικιστή πολιτικό.

Ο Γκρουέφσκι, κυβέρνησε στην Δημ. της Μακεδονίας από το 2006 μέχρι το 2016 βουλιάζοντας την χώρα στην δίνη της διαφθοράς, της μαφίας, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στις πολιτικές δολοφονίες, στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών αντιπάλων, στην παραπέρα ενσωμάτωση στους Νατοϊκούς τυχοδιωκτισμούς στέλνοντας στρατό στο Αφγανιστάν και στον απαραίτητο φασιστικό εθνικισμό με πολλές δόσεις ανυπέρβλητου αρχαιο-μακεδονικού κιτς, που συναγωνίζεται αν δεν ξεπερνάει τους Έλληνες αντίστοιχους ψεκασμένους.
Ανάμεσα στις δικαστικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο Γκρουέφσκι οι πλέον στοιχειοθετημένες που τον φέρουν άμεσα εμπλεκόμενο είναι η αποδοχή δωρεάς ύψους 600 χιλιάδων ευρώ για την αγορά τεθωρακισμένης υπηρεσιακής Μερσεντές και οι τηλεφωνικές υποκλοπές συνδιαλέξεων πολιτικών του αντιπάλων. Μάλιστα για αυτή την τελευταία υπόθεση πριν από έναν χρόνο περίπου, η Ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει δύο στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Δημ. της Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί των υποκλοπών και τους είχε εκδώσει στα Σκόπια. Αυτοί μίλησαν και ονόμασαν ως φυσικό αυτουργό τον Γκρουέφσκι.

Ο Ούγγρος ακροδεξιός πρωθυπουργός, Όρμπαν, που στηρίζει τον Γκρουέφσκι δεν έχει πρόβλημα να παραβεί τις αρχές του και να υιοθετήσει έναν παράνομο μετανάστη σαν τον ηγέτη VMRO: Όταν πρόκειται περί μαύρου χρήματος, όλοι οι φασίστες στέκονται σούζα και τα βρίσκουν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΩΡΟΣ