ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ

 

 

 

Kαταδικάστηκαν και στο Eφετείο οι ναζιστές μαχαιροβγάλτες

Mε 10 χρόνια και 6 μήνες αμετάκλητης κάθειρξης καταδίκασε, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, τους δυο χρυσαυγίτες των Πετραλώνων, Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιο Στράτο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Τον Ιούνη του 2008, 15-20 φασίστες είχαν επιτεθεί εναντίον 4 αναρχικών συντρόφων με οργανωμένο και σχεδιασμένα δολοφονικό τρόπο στο στέκι ‘Αντίπνοια’ στα Κάτω Πετράλωνα, την ώρα που πραγματοποιούσαν αυτοοργανωμένα μαθήματα ισπανικών στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο.

Η επίθεση προεικόνιζε τις επιθέσεις που ακολούθησαν μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 στην περιοχή: την δολοφονική επίθεση από τσιράκια της εργοδοσίας ενάντια στην μετανάστρια καθαρίστρια και συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα, στα τέλη του Δεκέμβρη του 2008, και τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν  από νεοναζιστές, τον Γενάρη του 2013.

Οι παρακρατικές επιθέσεις κορυφώθηκαν στο Κερατσίνι, εκεί όπου έπεσε νεκρός -από τα ναζιστικά μαχαίρια του Ρουπακιά και των συνεργατών του- ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, τον Σεπτέμβρη του 2013, ενώ λίγο νωρίτερα μέλη του ΚΚΕ είχαν δεχτεί δολοφονική επίθεση στο Πέραμα.

Η υπόθεση της επίθεσης ενάντια στο στέκι ‘Αντίπνοια’, αποτελεί κομμάτι της συνολικής δίκης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως σημείωνε η κομματική οργάνωση του ΕΕΚ Πετραλώνων σε σχετική ανακοίνωσή που μοιραζόταν στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2015 στα Πετράλωνα, λίγες μέρες πριν την δίκη στο εφετείο: «Η καταδίκη και η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στους επίδοξους δολοφόνους Σιατούνη και Στράτο είναι δίκαιη μόνο για ένα σύστημα που έκανε τα στραβά μάτια στο καταφανές πως δεν επρόκειτο για απλή απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για κατά συρροή και με συνέργεια, που αν είχε προταθεί από την εισαγγελία θα είχε επισύρει πολύ βαρύτερες ποινές. Η καταδίκη παραμένει πολύ λίγη για αυτό που έχουμε μπροστά μας. Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι πλέον απλά ανίκανη, είναι άκρως επικίνδυνη και θα στραφεί ενάντια στις προσδοκίες του λαού που την ανέβασε για πρώτη φορά στην κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015. Καθήκον μας είναι η πάλη για ενότητα και πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης. Αυτό το καθήκον μας υποχρεώνει να παλέψουμε εδώ και τώρα για τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου απελευθερωμένου από αστικές και ρεφορμιστικές επιρροές. Με εργατικές πολιτοφυλακές και ομάδες αυτοάμυνας ενάντια στους φασίστες και στο αστικό κράτος, η εργαζόμενη κι η άνεργη εργατική τάξη μαζί με όλο τον φτωχό λαό θα τους τσακίσει όλους τους: κράτος και παρακράτος!

Με τη στήριξη του φτωχού λαού και με επικεφαλής την εργατική τάξη θα αποδώσουμε δικαιοσύνη για κάθε ανώνυμο θύμα του φασισμού και του καπιταλισμού.»