H αλήθεια για τις εκλογές στο Mετρό

H αλήθεια για τις εκλογές στο Mετρό

 

Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε από τον σ. Παν. Αλεξόπουλο στην εφημερίδα Πριν. 

Αγαπητοί σύντροφοι

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό μείναμε κατάπληκτοι με το ρεπορτάζ του Πριν της Κυριακής 1/7/2012, το οποίο μας πληροφορεί για την ύπαρξη επαναστατικού κινήματος στον χώρο εργασίας μας και μάλιστα υπό την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μετά τις εκλογές έχει πλέον τον έλεγχο του Σωματείου μας. Αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε να αποδώσουμε τις τόσες πολλές ανακρίβειες μέσα σε τόσο λίγες γραμμές σε λανθασμένη πληροφόρηση που ενδεχόμενα να είχε το Πριν, όμως η κατάσταση δεν σώζεται. Το Πριν καταγράφει και εξηγεί τα αποτελέσματα των εκλογών όπως θα ήθελε να είναι και χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι δίνει στο σχήμα Ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο ηγείται ο Aντώνης Σταματόπουλος, γνωστός αγωνιστής και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως γράφει το Πριν, την απόλυτη πλειοψηφία με 6 έδρες. Οι 6 έδρες πράγματι κερδήθηκαν όμως το σχήμα του αγωνιστή Σταματόπουλου δεν λέγεται έτσι αλλά Ενιαίο μη Κομματικό (χωρίς την λέξη ψηφοδέλτιο). Μακάρι το Πριν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας εξηγήσουν σε ποια πολιτική (επαναστατική) κατεύθυνση μπορεί να βασιστεί ένας τέτοιος τίτλος. Επιπλέον εκτός του αγωνιστή Σταματόπουλου, το σχήμα αυτό αποτελεί ένα συνονθύλευμα από γνωστούς τυχοδιώκτες, πρώην πασκίτες, δεξιούς και ακροδεξιούς με στόχο όχι να δημιουργήσουν μια κόκκινη σφήνα στο εργατικό κίνημα, όπως πιθανόν ονειρεύεται το Πριν, αλλά να υφαρπάξουν ψήφους από τους αγανακτισμένους και προδομένους εργαζόμενους από τις καθεστωτικές εργοδοτικές παρατάξεις. 

Οι ανακρίβειες όμως δεν σταματούν εκεί. Το Πριν αναφέρεται στην πτώση της ΔΑΚΕ (σωστά) και στις δύο έδρες που κέρδισε το πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα ΟΠΕ το οποίο σύμφωνα με το Πριν πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ. Λίγο πιο πάνω το Πριν μας πληροφορούσε ότι η ΠΑΣΚΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι η ΟΠΕ προέρχεται από διάσπαση της ΔΑΚΕ και όχι από την ΠΑΣΚΕ και ότι διάφοροι συνδικαλιστικοί αστέρες της ΠΑΣΚΕ, που πράγματι δεν πήρε μέρος στις εκλογές, αυτή την φορά βρήκαν στέγη στο ψηφοδέλτιο του αγωνιστή Σταματόπουλου. Η μη κάθοδος της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του Σωματείου δεν οφείλεται ασφαλώς στην συντριβή της από τις επαναστατικές στρατιές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στην μεθόδευσή τους για διάσπαση του Σωματείου και δημιουργίας ενός νέου, σε συνεργασία με τους ομοϊδεάτες τους στους ΗΣΑΠ και στο ΤΡΑΜ. 

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, το Πριν βαφτίζει αυθαίρετα και χωρίς καμιά λογική το Αυτόνομο Ενωτικό Σχήμα που απέσπασε μια έδρα στις εκλογές σαν παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάθετε σύντροφοι ότι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατέβει ποτέ σε εκλογές στο Μετρό. Εσείς τα καταφέρατε να τους κατεβάσετε και τους δώσατε και έδρα – Εύγε! Για την ιστορία σάς λέμε ότι το σχήμα αυτό συγκροτείται αμιγώς από ανένταχτους αγωνιστές της Αριστεράς, με μοναδικό οργανωμένο μέλος τον γράφοντα που είναι μέλος του ΕΕΚ. Ανάμεσά μας ασφαλώς βρίσκονται υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάποιοι του ΚΚΕ, όπως βρίσκονται και ψηφοφόροι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι τελευταίοι όμως μάλλον θα αλλάξουμε στάση…

 

Αλεξόπουλος Παναγιώτης

Εργαζόμενος στο Μετρό, μέλος του ΕΕΚ, μέλος του Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα

 

Νέα Προοπτική τεύχος #531# Σάββατο 21 Ιουλίου 2012