Την Παρασκευή 23/9/2022, στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), Κτήριο 9, Αίθουσα 5, στις  9:00 το πρωί δικάζεται η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, άδικη και εκδικητική δίωξη της συνδικαλίστριας από την πρώην διοίκηση του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ με μήνυση που ασκήθηκε το 2018. Στο πρόσωπο της Μαργαρίτας Κουτσανέλλου η πρώην διοίκηση του οργανισμού επιχειρούσε να χτυπήσει το φρόνημα και τις αντιστάσεις των εργαζομένων που βρίσκονταν σε απεργιακές δράσεις.

Η Μαργαρίτα Κουτσανέλλου κατηγορείται για “υπεξαγωγή εγγράφων”. Τι θεώρησε η τότε διοίκηση ως υπεξαγωγή εγγράφων; Την άρνησή της, στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο  του Οργανισμού, να νομιμοποιήσει μια καταφανή απόπειρα πλαστογράφησης ψηφοδελτίων. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι 24 επιστολικές ψήφοι ήταν όλες γραμμένες με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Ως Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής αρνήθηκε να νομιμοποιήσει την πλαστογραφία και την εκλογική νοθεία, αρνήθηκε την καταστροφή των φακέλων που επιδίωκε η Διοίκηση του Οργανισμού και μαζί με  δύο άλλα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων παρέδωσε τους φακέλους στο Γραφείο του Υπουργού μαζί με σχετική αναφορά, όπως άλλωστε προβλέπει ο Κανονισμός του κρατικού ΝΠΙΔ. Να σημειωθεί ότι εκείνη η διοίκηση του ΕΛΓΟ καθαιρέθηκε ύστερα από λίγο καιρό με υπουργική απόφαση!

Σωματεία από διάφορους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καταδικάζουν την αντισυνδικαλιστική δίωξη. Με ψήφισμά του το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την πειθαρχική και ποινική δίωξη ενάντια στην Γ.Γ του Συλλόγου

“ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ” Μ. Κουτσανέλλου.

Τον Απρίλιο του 2018, η Διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, με πρωτοφανή εμπάθεια και εκδικητικότητα, έχοντας διαστρεβλώσει και αντιστρέψει πλήρως τα πραγματικά περιστατικά, κατασκεύασε μία πλαστή και ανυπόστατη στα όρια της γελοιότητας κατηγορία, εναντίον της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου, φορτώνοντάς την με πειθαρχική και ποινική δίωξη, η οποία εκδικάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας (πρώην Σχολή Ευελπίδων) και φροντίζοντας να τη διασύρει ηθικά με όποιο τρόπο μπορούσε.

Αφορμή, αλλά όχι αιτία, αποτέλεσε η λειτουργία της ως Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής στις πρώτες εκλογές Υπηρεσιακού Συμβουλίου που πραγματοποιούνταν στον Οργανισμό το 2018, επειδή δεν συναίνεσε και κατήγγειλε στο προϊστάμενο Υπουργείο απόπειρα πλαστογράφησης και νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας.

Ο πραγματικός λόγος του εκδικητικού μένους εναντίον της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου, είναι το γεγονός ότι όλη την προηγούμενη περίοδο βρισκόταν με το Σωματείο της  σε σοβαρές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και σε αντιπαράθεση με τη Διοίκηση του Οργανισμού, για τους χειρισμούς της σε ένα πολύ μεγάλο δημόσιο διαγωνισμό. Αποτέλεσμα ήταν, λίγο πριν ο εποπτεύων Υπουργός ζητήσει εγγράφως, κατόπιν σχετικών καταγγελιών του Συλλόγου, τις παραιτήσεις σύσσωμου του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, να ασκήσουν ως αντίποινα κάθε είδους δίωξη εναντίον της. Εκτός από την απομάκρυνσή της από την οργανική θέση της και τις βλαπτικές μεταβολές που υπέστη στην εργασία της, της φόρτωσαν τα μισά και παραπάνω παραπτώματα του πειθαρχικού κώδικα, διαστρεβλώνοντας γεγονότα, συκοφαντώντας και παραχαράσσοντας στοιχεία και τη μήνυσαν για απολύτως ανυπόστατα ποινικά αδικήματα (υπεξαγωγή εγγράφων).

Μέχρι και σήμερα, οι Διοικήσεις που ανέλαβαν στη συνέχεια, όχι μόνο δε αποκατέστησαν την αλήθεια, αλλά μεθόδευσαν και επέτρεψαν κάθε είδους αυθαιρεσία και παρατυπία στον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση, προκειμένου να κρατήσουν σε ομηρία τη συνδικαλίστρια, αλλά και για να μην έλθουν αντιμέτωποι με την κατάρρευση της σκευωρίας εις βάρος της.

Η πειθαρχική και ποινική δίωξη της Μαργαρίτας Κουτσανέλλου, Γ. Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνιστά ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη, την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε την άμεση παύση της.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΝ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ (ΠΣΣ ΝΑΤ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ.Α.Ν.Π.Υ (ΠΑΣΣΕΑΤ) »