Ανακοίνωση Οργανώσεων της Επαναστατικής Αριστεράς

Ο λαός και η νεολαία θα τιμήσουν και φέτος το Πολυτεχνείο παλεύοντας για Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία!

Στην κυβερνητική πρόκληση απαγόρευσης των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου, οι οργανώσεις της επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς απαντάνε: H απαγόρευση δεν θα περάσει!

Η απαγόρευση του γιορτασμού και της πορείας του Πολυτεχνείου που δήλωσαν ο Πέτσας και ο Χρυσοχοΐδη, δεν θα περάσει! 

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζόμενους και την νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του “σπουδαστικού” της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια, την συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορέψει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία κλιμακώνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση. 

Με την θεωρία της ατομικής ευθύνης και τη στοχοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων (όπως τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 07.10) επιδιώκει να γλυτώσει από τις ευθύνες για την εγκληματική της πολιτική τόσους μήνες που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία. 

Τιμάμε την εξέγερση και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο και διαδηλώνουμε και φέτος στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 του Νοέμβρη, σαν ένα νέο μεγάλο βήμα, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική των ΗΠΑ-ΕΕ που κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους στην περιοχή, τις πολεμικές προετοιμασίες που δυναμώνουν. 

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε το κάλεσμα αυτό καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να δώσουμε στο φετινό πολυτεχνείο το αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο που του αξίζει, με εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, στις 17 του Νοέμβρη! 

Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ενάντια στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορονοϊό. Το αποδείξαμε και στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και της προστασίας του διπλανού μας, της μάσκας και των αποστάσεων είναι αυτονόητα. Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υψώνουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Υγεία για όλο το λαό.  

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα! 

Υπογράφουν οι οργανώσεις: 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

ΕΕΚ 

ΕΚΚΕ 

ΚΚΕ (μ-λ) 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ 

ΚΡΙΣΗ και ΚΡΙΤΙΚΗ 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση 

νΚΑ 

ΞΕΚΙΝΗΜΑ 

ΟΚΔΕ 

ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΣΕΚ