Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μετά από μια σύντομη προεκλογική περίοδο, η δίκη των ναζί αναμένεται να ξεκινήσει ξανά στις 29 Σεπτεμβρίου. Η Πρόεδρος της έδρας, Λεπενιώτου, διέκοψε την δίκη στις 14 του μήνα, αφού οι φασίστες είχαν καταθέσει αίτημα για διακοπή λόγω… προεκλογικού αγώνος. Με προσκόμματα και ενστάσεις, κατάφεραν οι συνήγοροί τους να μην αφήσουν τον πατέρα του Παύλου Φύσσα να καταθέσει πριν την διακοπή, κάτι που θα έβλαπτε τον «αγώνα» τους και το προφίλ τους. Η σκανδαλώδης «εξυπηρέτηση» των φασιστών από πλευράς έδρας, είχε τα οφέλη της για τους φασίστες..

Δύο είναι τα νέα δεδομένα με τα οποία ξαναρχίζει η δίκη:

H δημόσια ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από πλευράς Μιχαλολιάκου, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποσείοντας από πάνω του κάθε ποινική ευθύνη. Αυτή η δήλωση, που έκανε ντόρο κι ανάγκασε τον «φύρερ» να προσπαθήσει να ανασκευάσει, δεν πέφτει από τον ουρανό, αλλά είναι στο πνεύμα της υπερασπιστικής γραμμής της Χ.Α. από την πρώτη μέρα της δίκης, για διαχωρισμό της πολιτικής από την ποινική ευθύνη.

Τα αποτελέσματα των εκλογών: παρά τις διώξεις, παρά την «λάσπη του συστήματος και των πορνοκάναλων» όπως λένε οι ίδιοι, οι φασίστες επανέρχονται στην δίκη με ένα νωπό, ανεβασμένο, 7% υποστηρικτών μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πράγμα, που ενισχύει την επιχειρηματολογία της, περί νόμιμης πολιτικής δύναμης και όχι απλά μιας κάποιας εγκληματικής οργάνωσης.