Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα παραμείνει ανοικτή

Τα σχέδια του Καμίνη δεν θα περάσουν

Ο δήμαρχος Αθήνας Καμίνης, με την στήριξη των φασιστών της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ (Πλεύρης), των οικολόγων Πράσινων (Αμιράς) αλλά και του ΚΚΕ, αποφάσισε να ξαναπάρει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Αθηναίων την δημοτική αγορά Κυψέλης που ανήκει για πολλά χρόνια στο ΚΕΔΥΑ.

Η δημοτική αγορά Κυψέλης  βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2006 όταν ο πρώην δήμαρχος Κακλαμάνης επιχείρησε να πουλήσει την τότε εγκαταλελειμμένη αγορά σε εργολάβο για την ανέγερση πάρκιν. Οι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν την αγορά και από τότε χρησιμοποιείται σαν ανοιχτός αντιεμπορικός, πολιτιστικός  χώρος, δίνοντας ζωή στην περιοχή της Κυψέλης. Οι επεμβάσεις των υπαλλήλων του κ. Παπουτσή στο Συμβούλιο του Έκτου Διαμερίσματος, όταν έγινε η συζήτηση, οι απειλές ότι επίκειται το κλείσιμο όχι μόνο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης αλλά και της Βίλας Αμαλίας · οι επερωτήσεις στη βουλή του ΛΑΟΣ για τη Δημοτική Αγορά με σαθρά επιχειρήματα-  ο εμπρησμός στο Κτήμα Δρακοπούλου λίγα λεπτά πριν μπει ο καινούργιος χρόνος είναι σημάδια μιας απειλουμένης καταστολής σε αυτές τις καταλήψεις με σκοπό να μπορέσουν να πουλήσουν (αν βρουν αγοραστή) δημόσια περιουσία χέρι χέρι με το παρακράτος και του φασίστες.

Από το 2006 αλλά κυρίως από τον Δεκέμβρη 2008 και μετά έχουν ξεπηδήσει συνελεύσεις κατοίκων και καταλήψεις χώρων και πάρκων σε όλη την Ελλάδα που αποτελούν εμπόδιο τόσο για το κράτος της καταστολής και της εξαθλίωσης όσο και για το παρακράτος των φασιστών να δρουν ανενόχλητα κτυπώντας μετανάστες. Χτυπώντας  την κατάληψη της βίλας και της αγοράς της Κυψέλης ξεκινούν έναν πόλεμο ενάντια στην συλλογική δράση, την αυτο-οργάνωση και σε σ’ όσους αντιστέκονται και  παλεύουν για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, της φτώχειας και της ανεργίας. Ο ενωμένος αγώνας και η κοινή δράση είναι η απάντηση και  ήδη γίνονται προσπάθειες συντονισμού για την υπεράσπιση οποιουδήποτε χώρου, στεκιού, συνέλευσης και συναγωνιστή  που απειλείται από το κράτος και το παρακράτος.