Η φρεγάτα Brandenburg, η ναυαρχίδα του Γερμανικού πολεμικού ναυτικού στο στενό Χίου-Τσεσμέ, σε μόνιμη ΝΑΤΟική περιπολία τους τελευταίους μήνες, επιτηρεί την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αποτροπή των προσφυγικών ροών.

Με άλλα λόγια η Γερμανία έστειλε το πλέον σημαντικό πολεμικό της πλοίο για να αποτρέψει την εισδοχή προσφύγων στο κλειστό λευκό, χριστιανικό λόμπι της Ευρώπης-φρούριο.

Ο Δεξιός πιστεύει ότι τους πρόσφυγες τους σταμάτησε ο Μηταράκης με το γελοίο υποβρύχιο κοτετσόσυρμά του που το πλήρωσε με ζεστό κρατικό χρήμα σε κάποιον εργολάβο στο παραθαλάσσιο… Κιλκίς!

Ο ΣΥΡΙΖΑιος πιστεύει ότι η συμφωνία του Μαρτίου 2016 που υπέγραψε η Ελλάδα με το κόμμα του στην κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με “ανθρωπιστικό πρόσημο”.

Ο Ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός και η φράου Μέρκελ ιδιαίτερα, με την κίνηση υψηλού συμβολισμού να στείλει την ναυαρχίδα του Γερμανικού πολεμικού ναυτικού, δείχνει την υψηλή πολιτική σημασία που έχει το προσφυγικό για τον Ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό συνολικά.

Σημασία που δεν μπορεί αντίθετα να δει και να εκτιμήσει το εθνοκεντρικά και συντηρητικά προσανατολισμένο στο εθνικό του περιβάλλον αριστερό κίνημα. Πλην Λακεδαιμονίων…

Επίσης εδώ φαίνεται και το επίσημο και δημόσιο στίγμα του ΝΑΤΟϊκού πλοίου που δεν είναι καν απόρρητο. Από τα λίγα πολεμικά πλοία παγκοσμίως που δίνουν το στίγμα τους στη δημοσιότητα, στην πλατφόρμα marine traffic.

Πριν τρεις μέρες το Γερμανικό πλοίο κατέφυγε για προσωρινό ελλιμενισμό στη βάση της Σούδας και αντικαταστάθηκε από μικρό περιπολικό του λιμενικού της Εσθονίας!

Ενώ στη Χίο περιπολεί εδώ και πολλούς μήνες και περιπολικό όχημα της Πολωνικής αστυνομίας που ανήκει στην Frontex και έχει δικαιοδοσία να ελέγχει τα χαρτιά των προσφύγων (ή όσων οι Πολωνοί αστυνομικοί θεωρούν ότι “μοιάζουν σαν πρόσφυγες”).

Η κυβέρνηση της ΝΔ πουλάει “πατριωτισμό” και προσφυγοφαγία στο εκλογικό της κοινό με την βοήθεια ξένων αστυνομικών και στρατιωτικών. Διότι πάντα ο εθνικισμός της ελληνικής αστικής τάξης ήταν δεμένος με τον δοσιλογισμό.

Σχόλιο στο fb, από Χίο

ΓΧ