Η κυβέρνηση φοβάται ''νέο Δεκέμβρη του 2008''

Η κυβέρνηση φοβάται ”νέο Δεκέμβρη του 2008”

Μέχρι πρότινος τον «ενέπνεε», τελευταία  -όμως- όχι μόνο φοβάται την επανάληψή του, αλλά συκοφαντεί με τον πιο άθλιο τρόπο όσους μετείχαν σ’ αυτόν.

Ο λόγος για το ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του απέναντι στην εμβληματική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Στην περσινή 9η επέτειο (Δεκέμβρης 2017), ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στο twitter, έγραφε πως ”ο Δεκέμβρης του 2008 υπήρξε μια νεανική κραυγή για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, για μια καλύτερη ζωή χωρίς φόβο” .

Ωστόσο, την Κυριακή 4 Μαρτίου, η ανοιχτά προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα ”Νέα Σελίδα” των εκδόσεων Λιβάνη, κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο ”Υπόγειες διαδρομές για νέο Δεκέμβρη του 2008”, αναφερόμενη σε ”υπόγειες διαδρομές Χρυσής Αυγής και αντεξουσιαστών” αλλά και ”βαθύ κράτος της ΕΛΑΣ που λειτουργεί ως βραχίονας υποστήριξης”.

Το δημοσίευμα αυτό ήλθε για να ”ερμηνεύσει” τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών στην αστυνομία επ’ αφορμής της υπόθεσης Γιατζόγλου. Παράλληλα, όμως, αποκάλυψε εμμέσως πως ο δεξιός κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της. Και αυτό γιατί μετά την πλήρη υποταγή στη ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, έρχεται και η τυπική πλέον αποκήρυξη εμβληματικών κινηματικών γεγονότων, τα οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε υποστήριζε. Και αυτό ενάμισι περίπου μήνα μετά τον εμπρησμό της κατάληψης Libertaria στη Θεσσαλονίκη (η οποία γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 2008), από τους φασίστες.

Αποκάλυψε, όμως, και κάτι άλλο. Ότι ο φόβος της εξουσίας απέναντι σε μια νέα ανεξέλεγκτη λαϊκή εξέγερση παραμένει, παρά την επικείμενη επιστροφή στη (μεταμνημονιακή) ”κανονικότητα”…

Από τις σελίδες της ”Νέας Προοπτικής” (φύλλο 660, Σάββατο 10/2/ 2018, άρθρο ”Το άσυλο, η κατάληψη Libertatia και το φάντασμα του Δεκέμβρη”), είχαμε έγκαιρα επισημάνει τις παραπάνω τάσεις .

Γράφαμε, λοιπόν, πως ”ορθάνοιχτοι παραμένουν οι πολιτικοί λογαριασμοί της νεολαίας με το αστικό πολιτικό σύστημα και το κράτος, όπως αυτοί γεννήθηκαν με την εμβληματική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.Το μόνο το οποίο κατόρθωσε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και η έως τώρα παραμονή του στην κυβερνητική εξουσία είναι να δοθεί μία παράταση για την ”εξόφλησή” τους. Η παράταση αυτή φαίνεται πως λήγει και, μάλιστα, πολύ γρήγορα, φέρνοντας ολοένα πιο κοντά μία νέα έκρηξη στις σχέσεις νεολαίας -κράτους”.

Γ.Γ.