Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία αποστέλλοντας πολεμικό υλικό. Πέρα από την πολιτική βοήθεια με οξείες δηλώσεις καταδίκης της ρωσικής εισβολής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζεται «βασιλικότερη του βασιλέως» στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου με δύο C-130 απέστειλε φορτία 40 τόνων με πυρομαχικά, τυφέκια Καλάσνικοφ και εκτοξευτές, βαφτίζοντάς τα «αμυντικό υλικό». Λες και επί 8 χρόνια οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας που κατέλαβαν την εξουσία μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν δεν είχαν εξαπολύσει έναν επιθετικό και αιματηρό πόλεμο κατά των περιοχών του Ντονμπάς με θύματα 14.000 νεκρούς. Επιπλέον, με συμπληρωματικό φορτίο στάλθηκε με C-130 και ανθρωπιστική βοήθεια σε φαρμακευτικό υλικό…

Η κυβέρνηση της ελληνικής Δεξιάς ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιθετικές πολιτικές ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με μια ρητορεία που ξεπερνά τα συνήθη διπλωματικά ειωθότα στο πλευρό έστω της πολιτικής των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ. Μάλιστα, οι τόνοι της πολεμικής ρητορείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέβηκαν ύστερα από την είδηση του θανάτου 10 ομογενών στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς κοντά στη Μαριούπολη. Για το περιστατικό η ρωσική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι για τους θανάτους ευθύνεται το τάγμα Αζόφ των Ουκρανών φασιστών που εδώ και οκτώ χρόνια διεξάγουν αιματηρό πόλεμο κατά των κατοίκων του Ντονέτσκ και τώρα πολεμούν και/τον ρωσικό στρατό. Φυσικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει λόγο να εξετάσει την αλήθεια. Άλλωστε, 10 μέρες πριν τη ρωσική στρατιωτική επίθεση, σε ανάλογο περιστατικό με θύματα δύο ελληνικής καταγωγής ανθρώπους σε κατεχόμενο από τον ουκρανικό στρατό χωριό δέχθηκε χωρίς συζήτηση τους ισχυρισμούς της ουκρανικής κυβέρνησης ότι επρόκειτο για υπόθεση… κοινού ποινικού κώδικα.

Όπως και σε άλλα ζητήματα, στην ουκρανική εκστρατεία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν, επιχειρώντας να δείξει στους ισχυρούς ιμπεριαλιστές πάτρονές της στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι είναι πιο χρήσιμη από τον αντίπαλο/ανταγωνιστή της στην άλλη ακτή του Αιγαίου. Ανταγωνισμός χρήσιμων ηλιθίων, 100 ακριβώς χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή…

Θ.Κ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις επιλογές του Κ. Μητσοτάκη που εμπλέκουν την Ελλάδα στον Πόλεμο και καλεί:

Να Αντισταθούμε στις Κυρώσεις και την Εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού – Υποδομών – Βάσεων που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αναδεικνύει την πλήρη ταύτιση της με τις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέπει τις υποδομές και τις Ένοπλες Δυνάμεις του ελληνικού αστικού κράτους σε βατήρα και Συμμέτοχο-Συνένοχο για την εκδήλωση όσων προβλέπουν οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί. Εξάλλου για αυτό συγκροτεί το Ισραήλ των Βαλκανίων, αγοράζει πολεμικούς εξοπλισμούς 65 δις ευρώ και προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες, σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων του εξελισσόμενου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.

«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (24/2/2022) στο ΚΥΣΕΑ, χωρίς να διευκρινίσει βεβαίως τι εννοεί αντίδραση «αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας»!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που συγκλήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης και πρότεινε όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να δεσμευθούν ότι θα εφαρμόσουν το πλαίσιο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία ανέδειξε την ανάγκη της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας και της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας του ΝΑΤΟ, κάτι που προϋποθέτει από κράτη-μέλη της ΕΕ να ξοδέψουν περισσότερα για την άμυνά τους. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αρκετοί από τους συμμάχους δήλωσαν την πρόθεσή τους να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς και να συνδράμουν περισσότερο τη Συμμαχία.

Διαπιστώνουμε ότι ο Μητσοτάκης κατοχυρώνει λόγο λαγού στην κούρσα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-Γαλλίας-ΝΑΤΟ, τόσο στον ανασχηματισμό του Δυτικού Στρατιωτικού στρατοπέδου που προωθούν οι ΗΠΑ με όρους επικυριαρχίας τους αλλά και τους γαλλικούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς που επιδιώκουν την Στρατιωτική και Κατασταλτική αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επεμβαίνει παγκόσμια.

Χαίρεται ο Μητσοτάκης που αυξάνονται οι πολεμικοί προϋπολογισμοί όπως απαίτησαν οι ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των Αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών αλλά και για να αναδιατυπώσουν την κυρίαρχη θέση τους στην Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων που βάφεται με το αίμα των λαών ήδη, ως απότοκο της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky όπου εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί…

Να Αντισταθούμε στις Κυρώσεις και την Εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού και Υποδομών που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟς καλεί τους συνφάνταρους, την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας να Αντισταθούμε σε όλα αυτά.

KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη

Να κλείσουν οι Βάσεις – Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ – Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά

Καμιά εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης/Σούδας και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

diktiospartakos@hotmail.com