Είναι αλληλέγγυοι στο… ΝΑΤΟ!

Σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού καταψήφισε ψήφισμα καταγγελίας της γενοκτονίας στη Γάζα επικαλούμενο τις “ίσες αποστάσεις” μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων.

Το προτεινόμενο ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό συμβούλιο Δάφνης Υμηττού

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτεί το άμεσο σταμάτημα της γενοκτονίας από το κράτος του Ισραήλ.

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστίνιων να ζουν ειρηνικά στην γη τους.

Καμμιά εμπλοκή της χώρας μας και παύση διευκολύνσεων στις Νατοϊκές πολεμικές προετοιμασίες».

Το ψήφισμα κατατέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Μητροβγένη και Δ. Λαγδά και στηρίχτηκε από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (με εξαίρεση την παράταξη Πόλη Φωτεινή).

Η Δημοτική αρχή του απερχομένου Δημάρχου Μπινίσκου το καταψήφισε – προτείνοντας ίσες αποστάσεις στα αντιμαχόμενα μέρη και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο ΝΑΤΟ!

Η μελλοντική Διοίκηση του Τσιλίφη απείχε, ακολουθώντας την πολιτική τού «στρίβειν δια της αποχώρησης» – μιμούμενοι την ταχτική Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και στο θέμα του σταματήματος της ισραηλινής επέμβασης και της ανθρωπιστικής βοήθειας).

Σε αντίθεση με την λαϊκή κατακραυγή σε όλο τον κόσμο η δεξιά Νεοδημοκρατική κρατική πλειοψηφία της παρούσας αλλά και της επομένης δημοτικής αρχής δείχνει ξεκάθαρα ότι η κομματική γραμμή είναι πάνω από τις λαϊκές ανάγκες και το κοινό περί δίκαιου αίσθημα του λαού.