Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών

Την Παρασκευή 11/2 εκτυλίχθηκε η πρώτη πράξη της δίκης του παιδοβιαστή Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Παρ’ όλο που η δίκη πήρε αναβολή, πήραμε μια γεύση της γραμμής υπεράσπισης του Α. Κούγια, ο οποίος, σε ένα ομοφοβικό ντελίριο ανέφερε πως ο εντολέας του είναι θύμα «ενός παγκόσμιου κινήματος για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο». Θυμίζουμε ότι ο Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό τεσσάρων ανήλικων αγοριών κι ενός ενήλικα άνδρα.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους τέσσερις καταγγέλλοντες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διακοπή, κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία από την πλευρά του κατηγορούμενου: «Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης του 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…». Στη συγκέντρωση που ορίστηκε έξω από Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίων Αθηνών, με τη συμμετοχή πολλών αλληλέγγυων, κεντρικό σύνθημα ήταν: «ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ».

Με συνοδεία αστυνομικών και συνήγορο τον… Κούγια

Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο, όπως και στην κινητοποίηση της προηγούμενης μέρας, με αφορμή τόσο τη δίκη του παιδοβιαστή, όσο και την προσπάθεια συγκάλυψης του βιασμού της Γεωργίας.

Ακολουθεί το κείμενο με το οποίο καλούσε η Συνέλευση και στις δύο μέρες:

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΛΕΙ:

♦ Την ΠΕΜΠΤΗ 10/2 στις 19:30 στα Προπύλαια στην συγκέντρωση – πορεία για την υπόθεση της Γεωργίας, ενάντια στη συγκάλυψη των κυκλωμάτων μαστροπίας και στους βιαστές.

ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Δίνουμε το παρόν στον δρόμο για την δικαίωση της Γεωργίας, καμιά συγκάλυψη στα κυκλώματα μαστροπίας και στους βιαστές.

♦ Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 11/2 στις 9:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (Δέγλερη 2) για την δική του παιδοβιαστή Δ. Λιγνάδη.

👉Δεν ξεχνάμε την στάση της κυβέρνησης μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της υπόθεσης. Η αργοπορία και η μεθοδευμένη αμέλεια συλλογής στοιχείων για το πρόσωπο του “άριστου”, κυβερνητικού, υπανθρώπου μάς εξοργίζει!

👉Δεν ξεχνάμε την συνολική στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής που υπηρετεί απέναντι στο ελπιδοφόρο φεμινιστικό κίνημα. Σκοταδισμός, μητρότητα και ροζ ξέπλυμα.

Mέρες λάμψης με την Κεραμέως και τον Μπαμπινιώτη – ομερτά

✊ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ:

⚡Για την καταδίκη του Λιγνάδη, στο πρόσωπο του οποίου αποτυπώνεται το όραμα τους για τον πολιτισμό.

⚡Για την δικαίωση όλων των επιζώντων των κακοποιητικών και παραβιαστικών συμπεριφορών.

⚡Για όλες τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα που κακοποιούνται καθημερινά.

⚡Για την εξυγίανση του καλλιτεχνικού χώρου από οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται τη θέση του και το όνομα της τέχνης για να ικανοποιήσει τις σαδιστικές και σεξουαλικές του ορέξεις.

⚡Για έναν  Πολιτισμό  και μια Παιδεία, που δεν  αποτελούν πεδία παραγωγής και αναπαραγωγής της βίας, του φόβου, της υποταγής, της ανοχής, της λογοκρισίας, του συντηρητισμού.

❗ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

❗ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ

❗ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣΤΡΟΠΙΑΣ

❗ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ

👉Καλούμε στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Συνδέουμε τα “μεμονωμένα” περιστατικά αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν συμπτώματα της ίδιας αιτίας. Της πατριαρχίας που βιάζει και του καπιταλισμού που εκμεταλλεύεται κάθε εκατοστό του μυαλού και των σωμάτων μας!

❗Στους δρόμους του αγώνα μέχρι την έφοδο στον ουρανό!

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών