Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18Άνω

Προκήρυξη για την εργατική Πρωτομαγιά, εξέδωσαν οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18Άνω. Η προκήρυξη αναφέρει:

1η Μαΐου 1866 στο Σικάγο, 600.000 εργάτες έδωσαν μια ιστορική μάχη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αποτέλεσαν σύμβολο ηρωισμού και επαναστατικότητας για τις επερχόμενες γενιές.

157 χρόνια μετά, η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση των ανθρώπων αυτών, παρά τον ετήσιο εορτασμό της, τείνει ουσιαστικά να ξεχαστεί.

Οι Συλλογικές Δράσεις του 18 Άνω δηλώνουν έμπρακτα και κάθετα την θέση τους, η πάλη αυτή να μετουσιωθεί από πανηγυρική ανάμνηση σε καθημερινό αγώνα στους χώρους εργασίας, στις αλληλέγγυες συλλογικότητες και στους δρόμους της διεκδίκησης.

Λέμε και πάλι ένα ηχηρό όχι στα άναρχα «αφεντικά» που εξυπηρετούν και εξυπηρετούνται από τα ιμπεριαλιστικά καθεστώτα. Κραυγάζουμε όχι στις εξαρτήσεις από τις ανήθικες ιδεολογίες, από τις ουσίες της εξαθλίωσης και της αδιαφορίας, από τις «δουλείες» που βαφτίζονται «δουλειές» και από τις σκλαβωμένες στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική κατάντια ζωές, που συντηρούν οι βολεμένες κλίκες των καπιταλιστών.

Διεκδικούμε ξεκάθαρα τα δικαιώματά μας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ελεύθερη έκφραση και σκέψη. Δικαιώματα που όχι μόνο πια δεν θεωρούνται αυτονόητα, αλλά απαιτούν αγώνα, αλληλεγγύη και συλλογικότητα για να κατακτηθούν ξανά και ξανά και ξανά…

Καθημερινές μάχες που μόνο ενωμένοι και απελευθερωμένοι από κάθε λογής δεσμά, μπορούμε να πετύχουμε.

Ως Συλλογικές Δράσεις του 18 Άνω, σήμερα περισσότερο από ποτέ, πολεμάμε για τον επαναπροσδιορισμό της ανθρωπιάς που ως νόημα και πράξη φθίνει μέρα με την ημέρα. Για τις ελπίδες και τα όνειρα που μας διατηρούν μάχιμους στις επάλξεις, την καθεμία και τον καθένα από μας, από το δικό μας μετερίζι. Πολεμάμε για τη ζωή και την επανάσταση. Γιατί η ζωή είναι εξορισμού επανάσταση.

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω