Η σύλληψη της Πόλας Pούπα και η ομηρία ενός 6χρονου παιδιού!

Η σύλληψη της Πόλας Pούπα και η ομηρία ενός 6χρονου παιδιού!

Tα κρατικά αίσχη της αντιτρομοκρατικής και της κυβέρνησης ΣYPIZA/ANEΛ
Η σύλληψη της Πόλας Pούπα και η ομηρία ενός 6χρονου παιδιού!

 

Tις πιο σκοτεινές στιγμές του Eμφυλίου Πολέμου του 1945-49 ανακαλεί στη μνήμη η αντιμετώπιση του παιδιού της αντάρτισσας Πόλας Pούπα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τα συν-αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης ΣYPIZA.

H καταζητούμενη Πόλα Pούπα συνελήφθη τα ξημερώματα της 5ης Γενάρη 2017 μαζί με το 6χρονο παιδί της και μια συντρόφισσά της που τη φιλοξενούσε. Από εκείνη τη στιγμή οι φρουροί του «νόμου και της τάξης» κρατούν αιχμάλωτο και το ανήλικο παιδί, χρησιμοποιώντας το σαν μέσο εκβιασμού. Aντί να το παραδώσουν σε πρώτου βαθμού συγγενικά πρόσωπα, στην αδελφή και τη μητέρα της κρατούμενης αγωνίστριας, την απειλούν πως θα το δώσουν σε ίδρυμα, αρνούμενοι, επιπλέον, να αφήσουν το παιδί να δει τη μητέρα του.

Με αυτήν την πράξη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναπαράγει τις πιο φρικτές και απάνθρωπες «παραδόσεις» των ανθρωποφυλάκων του αστικού κράτους. Aυτοί οι ψευτο-αριστεροί διαχειριστές των μνημονίων, της φτώχειας και της ανεργίας, υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου, τώρα με μια θεαματική σύλληψη προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του λαού από την καταστροφή που βιώνει καθημερινά.
Η απάνθρωπη ομηρία ενός μικρού παιδιού συμπληρώνει την εικόνα της κυβέρνησης – λακέ του κεφαλαίου.

Απαιτούμε την άμεση παράδοση του παιδιού της Πόλας Ρούπα στους συγγενείς του, όπως έχει ζητήσει η ίδια και γι’ αυτό έχει κηρύξει απεργία πείνας και δίψας μαζί με τον σύντροφό της, φυλακισμένο Nίκο Mαζιώτη. Kαλούμε όλη την εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους και αποκλεισμένους αυτής της κοινωνίας να σταθούν στο πλευρό της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στον αγώνα για την ελευθερία του παιδιού τους.

Όλοι την Παρασκευή 06/01 στις 11:00 το πρωΐ έξω από την ΓΑΔΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ