Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

 

 

Στις 3 το πρωΐ της Πέμπτης 23 Ιούνη 2016 το τηλεφώνημα δεν ήταν αναπάντεχο.

Η συντρόφισσά μας Μαρίνα Κολέτση, γνωστότερη στα μέλη της ΕΔΕ και των ΝΕΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ως Μαρίνα Θαλασσινή άφηνε την τελευταία της πνοή στη γενέτειρά της, στον Μύτικα της Πρέβεζας μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο.

Η συντρόφισσα Μαρίνα φύση πνεύμα ανήσυχο ανήκε στην ομάδα των νεολαίων οι οποίοι οργανώθηκαν στο Τροτσκιστικό κίνημα στις αρχές του 1980 όταν εκφραζόταν η στροφή προς τα αριστερά των μαζών που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Ράλλη και την άνοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ. Η αφοσίωση της συντρόφισσας στην υπόθεση της επαναστατικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης ώστε να σπάσει τα δεσμά της και η πάλη της να περάσει τις επαναστατικές ιδέες του μαρξισμού ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία την έκανε αγαπητή σε νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συντρόφους.

Γεννημένη στην Πρέβεζα το Σεπτέμβρη του 1961 δουλεψε πολιτικά στις κ.ο. της Καλλιθέας και των Πετραλώνων – Ταύρου, παράλληλα έφερε με επιτυχία σε πέρας κεντρικές πολιτικές δράσεις του κόμματος τόσο στον τομέα των εκδόσεών του αλλά και συμμετέχοντας και σε εθνικές δράσεις όπως σε εκλογικές καμπάνιες, καμπάνιες των ΝΕΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ενάντια στην ανεργία και τον πόλεμο εδώ στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή δράση στην Ευρώπη με κορυφαία εμπειρία την συμμετοχή της στην Eυρωπορία του 1983 αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο  Καρλ Μαρξ καθώς και σε άλλες διεθνείς δράσεις. Η πολιτική της δραστηριότητα μαζί με τη δουλειά των άλλων συντρόφων βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη της Ε.Δ.Ε. και ιδιαιτέρα της νεολαίας της των Νέων Σοσιαλιστών ώστε να δημιουργηθεί η δυνατότητα αργότερα της μετατροπής της σε Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, το φθινόπωρο του 1985.

Παρέμεινε ενήμερη για τις πολιτικές εξελίξεις και την πάλη του Ε.Ε.Κ. παρότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πιστή υποστηριχτής του Ε.Ε.Κ. και της πάλης του για μια πανανθρώπινη κοινωνία χωρίς καταπίεση με οποιαδήποτε μορφή και αν εκφράζεται ως τις τελευταίες της στιγμές ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Η οικογένεια της προσφέρει στη μνήμη της αντί στεφάνου 100 ευρώ ως ενίσχυση στη ‘ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’.

Καλό ταξίδι συντρόφισσα Μαρίνα, νάναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.