Η UNESCO καταδικάζει το Ισραήλ για Ιερουσαλήμ και Γάζα. Άθλια η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Η UNESCO, ο  Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, με ψήφισμά της καταδικάζει τις ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Με ψήφισμά της η Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO χαρακτηρίζει την Ιερουσαλήμ «κατεχόμενη πόλη» και καταδικάζει την ισραηλινή κατοχή και «όλα τα νομικά και διοικητικά μέτρα και πράξεις που γίνονται από το Ισραήλ, την κατοχική δύναμη, τα οποία έχουν αλλάξει ή αποσκοπούν ν’ αλλάξουν το χαρακτήρα και το καθεστώς της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ, και ειδικότερα τον ‘βασικό νόμο’ (σειρά κανόνων) όσον αφορά την Ιερουσαλήμ». To ψήφισμα ζητεί από το Ισραήλ, ως «κατεχόμενη δύναμη», να σταματήσει «τις συνεχιζόμενες εκσκαφές, τη δημιουργία σηράγγων, τα έργα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Παρά την ισραηλινή κατοχή, η Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, με αποφάσεις του  ΟΗΕ θεωρείται  πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, έστω και μόνο στο ανατολικό τμήμα της. Η ακροδεξιά Ισραηλινή κυβέρνηση, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, έχει εξαγγείλει την ανακήρυξή της σε πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η απόφαση της UNESCO ελήφθη με 22 ψήφους κρατών υπέρ. 23 χώρες απείχαν και 10 καταψήφισαν. Καταψήφισαν, ως ήταν αναμενόμενο, οι ιδρυτές του κράτους του Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και η Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Παραγουάη, Ουκρανία, και Τόγκο. Εντύπωση προκάλεσε η θέση της Ελλάδας, υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα είναι η  δέκατη  χώρα που καταψήφισε! Για δεκαετίες, και υπό κυβερνήσεις της Δεξιάς, η Ελλάδα διατηρούσε μια προσεκτική πολιτική απέναντι στους Άραβες. Υπό τον Α. Παπανδρέου αναγνώρισε την PLO -το μέτωπο των παλαιστινιακών οργανώσεων- ως εκπρόσωπο του παλαιστινιακού κράτους και άνοιξε πρεσβεία στην Αθήνα.

Αντίθετα από αυτή την παράδοση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά, σε μια εκδήλωση δουλοπρέπειας απέναντι στις ΗΠΑ, και για να τα έχουν καλά με το νέο τους «στρατηγικό σύμμαχο», το Ισραήλ, ποδοπατάνε τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού που ζει σε συνθήκες στρατιωτικής κατοχής. Η αλήθεια είναι πως αν ποδοπατά κάποιος τα δικαιώματα του δικού του λαού, όπως κάνει ο Τσίπρας, εύκολα μπορεί να ποδοπατά τα δικαιώματα των άλλων λαών. Όμως «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού θα αποδειχθούν ισχυρότερα από τις πολιτικές των ψευτο-αριστερών τυχάρπαστων της Αθήνας. Η πάλη του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης ενάντια στα μνημόνια περιλαμβάνει την πάλη για να ανατραπεί η κυβέρνηση των υποταγμένων στο μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για χρόνια φωνάζανε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα καταπιούν και αυτή την ντροπή;