Σάββατο 5 Νοέμβρη, 12 μ.μ.
Κεντρική Πλατεία Ιλίου – Πορεία Πλ. Αγ. Αναργύρων

Το Σάββατο το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Ιλίου οι συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας, οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία μέχρι τους Αγίους Αναργύρους. Στην πορεία συμμετέχουν δημοτικές κινήσεις από το ΙΛΙΟΝ (Αριστερή Κίνηση Ιλίου), τους ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ και το ΚΑΜΑΤΕΡΌ (Δρόμοι Αντίστασης, Ανυπότακτη Πόλη), η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής, όπως η τοπική οργάνωση του ΕΕΚ, η Ροσινάντε κ.α., συνδικαλιστικές συσπειρώσεις, ενώ παράλληλα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σωματεία και εργατικές κινήσεις.

Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση έχει ξεκινήσει με εργατικές συσκέψεις στην περιοχή, συγκεντρώσεις (στην πλ. Αγ. Αναργύρων) και άλλες πρωτοβουλίες που κατέληξαν στην συσπείρωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων με στόχο την πάλη ενάντια στην Ακρίβεια, την Ανεργία και την απειλή του Πολέμου.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, με προκήρυξή της που μοιράζεται στην περιοχή σημειώνει:

Διαδηλώνουμε το Σάββατο στις 12 μ.μ. από την Κεντρική Πλατεία ΙΛΙΟΥ

Παλεύουμε για την ζωή μας
απέναντι στον καπιταλιστικό εφιάλτη της
ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της απειλής του ΠΟΛΕΜΟΥ.

Όλοι τους, οι καλοταϊσμένες από την «λίστα Πέτσα» τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες μάς

«προειδοποιούν» ότι έρχεται ένας πολύ «δύσκολος» χειμώνας, ίσως ο χειρότερος των τελευταίων 50 χρόνων.

Προειδοποιούν ποιους;

Εμάς, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαία, που μέχρι σήμερα η ζωή μας δεν ήταν παρά ένας εφιάλτης, αλλεπάλληλων Μνημονίων, Ανεργίας, Ακρίβειας, Ανέχειας και Φτωχοποίησης.

Κι όμως μας λένε ότι κράτος, κυβέρνηση, Βρυξέλες και οι τραπεζίτες της Φρανκφούρτης (ΕΚΤ) με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, «ετοιμάζονται» να την κάνουν χειρότερη…

Η αλήθεια είναι ότι η δραματική επιδείνωση της οικονομικής κρίσης του συστήματος και η πολιτική – οικονομική αδυναμία τους να την «διαχειριστούν» οδηγεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, το δικό τους αδιέξοδο.

Το ίδιο όπως η πολεμοκάπηλη πολιτική τους, εκτίναξε τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.

Και θέλουν εμείς να πληρώσουμε τον λογαριασμό για τα δικά τους τα σπασμένα.

Ε! Όχι άλλο, φτάνει πιά.

Φτάνει με την διαφθορά, τους κλέφτες και τους ροπαλοφόρους τους. Φτάνει πιά! Δεν έχουν άλλες

«λύσεις» παρά ακρίβεια, ανεργία, καταστολή και απειλές πολέμου. Να φύγουν εδώ και τώρα.

Είναι ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Αυτό το δικό τους κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο μας «υποχρεώνει» να δούμε τους αγώνες μας για μία καλύτερη ζωή με ένα νέο «μάτι».

Όχι μόνο σαν αντίσταση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και της αντεργατικής εργοδοσίας, αλλά και σαν το μονοπάτι για να αναζητήσουμε την «έξοδο» από αυτόν τον καπιταλιστικό εφιάλτη.

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά μπροστά σ’ αυτό τον νέο αντιλαϊκό τσουνάμι, καλεί κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο, κάθε νεολαίο που πλανιέται στον λαβύρινθο της χωρίς διέξοδο εργασιακής επισφάλειας, κάθε ένα από μας που… κοντοστέκεται πριν τολμήσει να μπει στο Σούπερ Μάρκετ, να παλέψει μαζί μας, να διαδηλώσει μαζί μας το Σάββατο στις 5 του Νοέμβρη από την κεντρική πλατεία του Ιλίου.

Να ανοίξουμε μαζί την συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας:

· Ενάντια στον ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ και την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, την αντιλαϊκή εχθρική πολιτική της Κυβέρνησης, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, την αστυνομική καταστολή σε νεολαία – εργαζόμενους, αλλά και το νέο κύμα απολύσεων και ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

· Για τους αγώνες που εργαζόμενοι – νεολαία, δίνουμε καθημερινά, για τα συμπεράσματα από τις εμπειρίες μας, για το πώς θα έχει αποτέλεσμα η πάλη μας απέναντι στον καπιταλιστικό εφιάλτη.

· Να διαδηλώσουμε και να συζητήσουμε νέες πρωτοβουλίες που θα δώσουν ουσιαστική προοπτική στην Εργατική Αλληλεγγύη και τον αγώνα για την Ζωή μας στα Δυτικά της Αθήνας.

Σ ά β β α τ ο 5 Ν ο έ μ β ρ η , σ τ ι ς 1 2 τ ο μ ε σ η μ έ ρ ι

σ τ η ν Κ ε ν τ ρ ι κ ή Π λ α τ ε ί α τ ο υ Ι λ ί ο υ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα ΔΥΤΙΚΑ