Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου, μετά από κάλεσμα της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, έγινε η πρώτη συζήτηση της ανοιχτής πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στην ακρίβεια, στην οποία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης στο Ίλιον, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Δημοσιεύουμε παρακάτω το κάλεσμα που δίνεται στον κόσμο της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών συνοικιών.   

Πρόσκληση σύσκεψης για δράση απέναντι στην ακρίβεια

Με την παρούσα πρόσκληση θέλουμε να σας καλέσουμε σε σύσκεψη την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου με αντικείμενο συζήτησης την ανάγκη κινητοποίησης “ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό τιμών” που εδώ και έξι μήνες με την “φροντίδα” της κυβέρνησης, οδηγεί σε μαζική εξαθλίωση εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Η ραγδαία εξελισσόμενη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, μεταφορές, στέγη, υγεία, ηλεκτρικό ρεύμα, μειώνει καθημερινά την αγοραστική δύναμη των μισθών, των συνάξεων και των προνοιακών επιδομάτων πείνας. Και αυτό μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής διαβίωσης που ελάχιστα διαφέρει από εφιάλτη διαρκείας λόγω της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας με φτώχεια και καταστολή στην πρώτη γραμμή.

Πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε όχι μόνο το πώς και το γιατί αυτής της κατάστασης αλλά και την οργάνωση της δράσης μας για την ανατροπή της.

Η σύσκεψη πρόκειται να γίνει στο Πολιτιστικό Καφενείο Μελίνα Μερκούρη (Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον) την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ.