ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ: ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ

Η δικαστική απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας από το Πρωτοδικείο Βόλου είναι μια πρώτη νίκη των εργατών. Το ότι η εταιρεία επείγεται να κλείσει με θετικό ισοζύγιο τη χρήση με κάθε τρόπο, όπως με το εκ περιτροπής μέτρο που δεν στάθηκε καν νομικά, δείχνει την βαθιά κρίση που πλέον χτυπά το κέντρο της ευρωζώνης με τη Γαλλία να κλείνει με ύφεση στο πρώτο εξάμηνο και τη Γερμανία να μηδενίζει το το ΑΕΠ της.

Οι εργάτες της ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ οφείλουν να διατηρήσουν την ενότητα στον αγώνα τους, αποφεύγοντας το θανάσιμο σφάλμα που διέπραξαν οι εργάτες της Χαλυβουργίας του Βόλου που δεν συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο και τη διαρκή επιδείνωση των όρων εργασίας στα εργοστάσια του Μάνεση στο Βόλο.

 

Είχαμε επισημάνει ότι η εργοδοσία μετρά τις συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να λάβει νέες αποφάσεις και μάλιστα γράφαμε «Νέες δικαστικές ενέργειες ή προσωρινή υποχώρηση και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου;». Η θέληση της εταιρίας να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση δείχνει ότι η δικαιοσύνη είναι γι αυτούς που έχουν λεφτά να καταθέτουν μηνύσεις, αγωγές, εφέσεις. Στη πραγματικότητα ο αγώνας μόλις άρχισε κι απαιτεί αποφάσεις που να λαμβάνουν υπόψη τη φύση της εποχής και τα μαθήματα στα 4 χρόνια μετά το μνημόνιο που έσπειρε βιομηχανικά πτώματα, εργάτες με συνθήκες δουλείας κι όχι δουλειάς, 1,5εκατ. άνεργους και 3εκατ. απελπισμένους.

Αξιοποιώντας τη πείρα από τον αγώνα των εργατών στη ΚΟΝΤΙ, θυγατρική της ARCELORMITTAL, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι παπουτσόγλου και σια βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση για όλες τις ενέργειες που κάνουν και στη πραγματικότητα δεν βήχουν αν δεν μιλήσουν με τα κεντρικά της πολυεθνικής. Το να αναζητά κανείς αξιόπιστους συνομιλητές στο εξωτερικό προφανώς υποτιμά τον έλεγχο που ασκεί η μητρική εταιρεία στις θυγατρικές της, τη στρατηγική του κεφαλαίου και τη τακτική της εξαπάτησης και παραπλάνησης των καταπιεστών. Το να ζητήσει κανείς τη συμπαράσταση των γερμανών εργατών είναι άλλο πράγμα.

Όπως όλοι γνωρίζουν, σήμερα το πιο σημαντικό δεν είναι να έχεις χρήματα στη τσέπη αλλά να έχεις δουλειά με ένα αξιοπρεπή μισθό. Η κρίση του συστήματος εξαφάνισε τα bonus μέσω της διαρκούς ανεργίας και ύφεσης. Τα χρήματα των bonus δεν μπορούν να επενδυθούν σε ατομικές επιχειρήσεις μέσα σε μια γενικευμένη κρίση και η αποταμίευσή τους παραμένει ένα διαρκές πρόβλημα με το κίνδυνο δήμευσης από το χρηματιστικό κεφάλαιο όπως έγινε στην Κύπρο.

Μονάχα η συστηματική κινητοποίηση της εργατικής τάξης μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα κι να εμποδίσει την εξατομίκευση στα ψίχουλα που δίνει η εργοδοσία για να πετύχει τη δική της σωτηρία γι αυτό ακριβώς οι εργάτες πρέπει να θέσουν στην προμετωπίδα του αγώνα τους την εθνικοποίηση των δυο εργοστασίων χωρίς αποζημίωση στο γερμανικό κεφάλαιο και κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

Προτείνουμε στους εργαζόμενους να αποφασίσουν άμεσα τη συγκρότηση πλατιάς κι ανοικτής επιτροπής αγώνα, να πάρουν πρωτοβουλία να καλέσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστικά σχήματα για να οργανωθεί ο αγώνας από κοινού.

Καλούμε τους εργάτες να συμμετάσχουν δυναμικά στην αντιφασιστική διαδήλωση για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους φασίστες της χρυσής αυγής, τους ίδιους που σήμερα βρίσκονται στη κυβέρνηση στην Ουκρανία και που κήρυξαν τον εμφύλιο πόλεμο ενάντια στους εργάτες των ορυχείων της ανατολικής Ουκρανίας.

Όλοι οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των εργατών και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να κηρυχτεί απεργία συμπαράστασης, αλληλεγγύης κι αγώνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

Όλοι μαζί ενάντια στους καπιτα-ληστές και τους ναζιστές, στη διαδήλωση τη Πέμπτη 18/09, στη Πλ. Ελευθερίας. Η νίκη των εργατών στην ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ είναι ο απαραίτητος όρος για τη νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης και πάνω σε αυτό το σκοπό πρέπει να δουλέψουν όλοι οι συνειδητοί εργάτες.

 

16/09/2014

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)

 

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338