Υπάρχει ένα κοινό σημείο που απασχολεί τόσο τους Ρεπουμπλικάνους όσο και τους Δημοκρατικούς σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών εν τω μέσω της πανδημίας και τη πιθανή μορφή της ψηφοφορίας δι’ αλληλογραφίας που ο Τραμπ προσπαθεί να μποϊκοτάρει. Οι συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο για την εκλογή του προέδρου, καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του χώρου και του χρόνου των αστικών Μ.Μ.Ε.

Ποιος είναι ο τρόπος ψηφοφορίας που συζητείται; Η συζήτηση αφορά στην ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας. Συγκεκριμένα, μια πιθανή μορφή ψηφοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η «ψήφος των απόντων», η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να ειδοποιούν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν, και μπορούν να ψηφίσουν τον υποψήφιό τους στέλνοντας ένα μήνυμα. Η συζήτηση για το αν μπορεί ή όχι να γίνει ψηφοφορία μέσω του ταχυδρομείου των ΗΠΑ είναι αρκετά σημαντική καθώς ζούμε εν μέσω πανδημίας που έχει ήδη προκαλέσει σχεδόν 6 εκατομμύρια μολύνσεις και περίπου 174.000 θανάτους.

Δεδομένης αυτής της ανάγκης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του ταχυδρομείου ώστε να διασφαλιστεί ένας τρόπος επιλογής που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί αρκετά, αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο. Τους τελευταίους μήνες, το ταχυδρομείο έχει υποβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών του προς όφελος του επιχειρηματία Ντε Τζόι, ο οποίος έχει εκλεγεί γενικός διευθυντής της ταχυδρομικής υπηρεσίας από τη σημερινή ρεπουμπλικανική κυβέρνηση και ο οποίος, εκτός από τη διεξαγωγή της επιχείρησής του και την αποκόμιση κερδών, είναι επιπλέον σε θέση να «βοηθήσει» τον φίλο του που προεδρεύει.

Επίσης ο Ντε Τζόι συνδέεται και με την εταιρεία XPO Logistics, η οποία παρέχει βοήθεια στην ταχυδρομική υπηρεσία για την παράδοση πακέτων και ταχυδρομείου με αντάλλαγμα ζουμερά συμβόλαια. Στην εταιρεία αυτή, ο Ντε Τζόι – της οποίας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι το 2018- έχει επενδύσει μεταξύ 25 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός του ότι έχει λάβει πληρωμές τα τελευταία χρόνια που κυμαίνονται μεταξύ 1,2 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ντε Τζόι έχει κάνει αρκετές περικοπές από τότε που ανέλαβε ως γενικός διευθυντής της ταχυδρομικής υπηρεσίας. Αυτό, ουσιαστικά έκανε από τότε που εξελέγη μόλις πριν από 3 μήνες: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ντε Τζόι διέταξε την εξάλειψη των μηχανημάτων διαλογής αλληλογραφίας και τη μείωση των υπερωριών για όλους τους υπαλλήλους είτε το επιθυμούν είτε όχι.

Έτσι η υπονόμευση μιας εκ των λίγων αποτελεσματικών κρατικών εταιρειών που έχουν απομείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες από έναν διευθυντή που συνδέεται πολιτικά με τον νυν δεξιό πρόεδρο, θα επηρεάσει αρκετά στη χώρα και τις επικείμενες εκλογές. Γεγονός είναι ότι, ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ -σίγουρα ανήσυχος από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια σίγουρη ήττα τον Νοέμβριο- έχει ήδη ταχθεί κατά των «απόντων» ψηφοφόρων, καταγγέλλοντας το δόλιο χαρακτήρα των Δημοκρατικών – σε αντίθεση με την δική του ηθικότητα!!!- επικαλούμενος την πρόσφατη αναποτελεσματικότητα της λειτουργίας του ταχυδρομείου, η οποία προκλήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, από τις αλλαγές που προώθησε ο φίλος του ο Ντε Τζόι. Επιπλέον, ο Πρόεδρος έθεσε το ενδεχόμενο να μην χρηματοδοτηθεί η ταχυδρομική υπηρεσία, η οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία βυθίζεται η χώρα του, παρουσιάζει σημαντικό οικονομικό έλλειμμα που απαιτεί κρατική ένεση για να συνεχίσει να παρέχει κανονικά τις υπηρεσίες της.

Το Δημοκρατικό κατεστημένο έχει βγει ομαδικά εναντίον της πρόθεσης του Τραμπ να υπονομεύσει την ψηφοφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ήττα του. Φυσικά οι Δημοκρατικοί αδιαφορούν για τη διατήρηση μιας ποιοτικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, ούτε τους ενοχλεί φυσικά το γεγονός ότι οι ιδιωτικές εταιρείες πλουτίζουν μειώνοντας την ικανότητα μιας κρατικής υπηρεσίας · ενδιαφέρονται μόνο να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ζήτημα νομιμότητας των εκλογών από έναν πρόεδρο ο οποίος είναι πρόθυμος να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των εκλογών στην περίπτωση που βρεθεί ηττημένος.

Αρ. Μα.