Υπουργοί και βουλευτές του Ισραήλ καλούν σε επέκταση των αποικιοκρατικών εποικισμών στη Γάζα και ενθαρρύνουν την εκδίωξη των Παλαιστινίων κατοίκων της

του Θόδωρου Κουτσουμπού

Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ από τους Times of Israel με μερικές ένθετες λέξεις ή φράσεις για την καλύτερη κατανόηση:

Μπροστά σε ένα παθιασμένο ακροατήριο χιλιάδων δεξιών ακτιβιστών, 12 υπουργοί της κυβέρνησης [Nετανιάχου] και 15 βουλευτές του συνασπισμού υποσχέθηκαν το βράδυ της Κυριακής [28/1] να οικοδομήσουν εβραϊκούς ισραηλινούς οικισμούς στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας και να “ενθαρρύνουν” τη μετανάστευση του παλαιστινιακού πληθυσμού μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς [δηλαδή με τον λαό της Παλαιστίνης].

Μιλώντας μέσα σε μια ατμόσφαιρα  “καρναβαλιού”, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της  Ιερουσαλήμ, ο [φασίστας] υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich, ηγέτης του υπερεθνικιστικού κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού, εξήρε τις αρετές της δημιουργίας νέων οικισμών, δηλώνοντας: «Θεού θέλοντος, θα εγκατασταθούμε και θα είμαστε νικητές.»

Ο [επίσης ρατσιστής και φασίστας] υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Otzma Yehudit, είπε στον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και στο ακροατήριο ότι “ήταν καιρός να επιστρέψουμε στο σπίτι στο Gush Katif” – το όνομα του ισραηλινού μπλοκ εποικισμών στη Γάζα που εκκενώθηκε με  τη συμφωνία της Απαγκίστρωσης του 2005 [επί πρωθυπουργίας του Αριέλ Σαρόν].

Ο Smotrich και ο Ben Gvir, μαζί με έξι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, υπέγραψαν αυτό που ονομάζουν «Σύμφωνο της Νίκης και της Ανανέωσης του Eποικισμού», με το οποίο δεσμεύονται ότι οι υπογράφοντες θα «αναπτύξουν εβραϊκούς οικισμούς γεμάτους ζωή» στη Λωρίδα της Γάζας.

Μαζί τους, ο υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι του κυβερνώντος Κόμματος Λικούντ [του Νετανιάχου] ζήτησε επίσης την οικοδόμηση οικισμών στη Γάζα και την «ενθάρρυνση της εθελοντικής μετανάστευσης».

Αυτός είναι ο ορισμός της βίαιης εκτόπισης και του εξανδραποδισμού ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, από τη γη και την πατρίδα τους. Η δήθεν ενθάρρυνση γίνεται με τους ανηλεείς βομβαρδισμούς που έχουν δολοφονήσει πάνω από 26.000 ανθρώπους, στη συντριπτική πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες, έχουν θάψει κάτω από τα ερείπια 8.000 και καταστρέψει το 80% των κατοικιών, κι όλες τις υποδομές της Λωρίδας της Γάζας.

Είναι ένα έγκλημα πολέμου και κάλεσμα για έγκλημα πολέμου. Μετά τη Νάκμπα (Καταστροφή) του 1948, που εκδίωξε με τη βία 750.000 Άραβες Παλαιστίνιους από τα σπίτια και τη γη τους, τώρα επιδιώκουν να εκδιώξουν πάνω από 2,3 εκατομμύρια Άραβες Παλαιστίνιους, με τη βία και τις μαζικές δολοφονίες – και αυτό το ονομάζουν «ενθάρρυνση της εθελοντικής μετανάστευσης». Είναι ωμό έγκλημα πολέμου και ο ορισμός της γενοκτονίας.

Η λεγόμενη Διεθνής Κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα, αντί να καταδικάσουν την ακροδεξιά, φασιστική και ρατσιστική πολιτική των ιθυνόντων του Ισραήλ, διατηρούν και ενισχύουν παντοιοτρόπως το Ισραήλ, στρατιωτικά και οικονομικά και διπλωματικά. Είναι συνένοχοι στο συντελούμενο έγκλημα.

Σταματήστε τον εξοπλισμό και την οικονομική ενίσχυση του Ισραήλ. Μην σκοτώνετε την Παλαιστίνη και τον λαό της. “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη”.

Εργάτες, εργαζόμενοι σταματήστε / ανατρέψτε τις συνένοχες κυβερνήσεις. Με διαδηλώσεις, δράσεις, απεργίες, παρεμπόδιση της αποστολής πολεμικών και εμπορικών εφοδίων προς το Ισραήλ. Όχι στην αποστολή της φρεγάτας του ΠΝ “Ύδρα” στην Ερυθρά θάλασσα.

Κάτω ο σιωνισμός και ο Ιμπεριαλισμός.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Νίκη στην Παλαιστινιακή επανάσταση.

Για μια μη θρησκευτική, κοσμική δημοκρατία σε όλο το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης, σε σοσιαλιστική βάση, όπου Άραβες, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν μαζί, με ίσα δικαιώματα, από το Ποτάμι (τον Ιορδάνη Ποταμό) μέχρι τη θάλασσα.