ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

 

 

Η ΜΑ.Ρ.Ι.ΔΑ Δάφνης Υμηττού καταγγέλλει στους δημότες του δήμου μας την απόπειρα του Δημάρχου Σταυριανουδάκη να αναθέσει μέρος της καθαριότητας του δήμου αλλά και άλλων υπηρεσιών (ηλεκτροφωτισμός, σιντριβάνια, πράσινο και άλλες τεχνικές εργασίες) σε ιδιώτες – εργολάβους.

Ως γνωστό αυτή είναι η γραμμή του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης. Επικεφαλής είναι ο νεοδημοκράτης Δήμαρχος Πατούλης της ΚΕΔΕ. Ο εθνικός μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής στον τομέα της καθαριότητας και βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, ενώ μικρότεροι υπεργολάβοι διακονούν «στο μυστήριο ετούτο που μέγα εστί» στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σαν συνέπεια οι μεν Δήμοι θα χάσουν τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα τους έχει απομείνει, οι δε εργαζόμενοι σταδιακά θα αντικατασταθούν από εταιρίες (δουλεμπορικές επί το πλείστον). Σε αυτή την περίπτωση το γραφείο του Δήμαρχου θα μοιράζει την τράπουλα σε εργολάβους.

Παράλληλα το άλλο γνωστό κόλπο για τις ανάγκες του Δήμου που είναι το «σπάσιμο» των έργων σε μικρότερα κομμάτια (κάτω από 25000 ευρώ) ώστε να μην γίνεται διαγωνισμός αλλά απευθείας αναθέσεις, είναι κανόνας στο Δήμο μας.

Η απεργία των εργαζόμενων και η κινητοποίηση των δημοτών ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση

Η προσπάθεια αυτή του Δήμαρχου Σταυριανουδάκη έπεσε όμως στο κενό καθώς τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου και οι Πρόεδροι των ΟΤΑ γειτονικών Δήμων κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού συμβούλιου που θα συζητούσε τον προϋπολογισμό απαιτώντας την απόσυρση του αντιστοίχου κωδικού. Η ΜΑ.Ρ.Ι.ΔΑ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής.

Μετά από έντονες αντεγκλήσεις και συσκέψεις της ΝεοΔημοκρατικής πλειοψηφίας αλλά και της αποφασιστικής στάσης των συμβούλων της αντιπολίτευσης η Δημοτική αρχή αναγκάστηκε σε υποχώρηση και απέσυρε τον κωδικό.

Η σημαντική αυτή νίκη των εργαζομένων πρέπει να συνοδευτεί από την άμεση πίεση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αγορά σαρώθρου για καθαρισμό των δρόμων και της λαϊκής (όλοι γειτονικοί δήμοι έχουν) καθώς στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού καθημερινά η κατάσταση της καθαριότητας χειροτερεύει.

Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μνημόνια

Σε παλαιότερη ανακοίνωση μας σαν δημοτική κίνηση ΜΑΡΙΔΑ είχαμε καταγγείλει την πρόταση των Γερμανών με επικεφαλής τον Φούχτελ που ζητούσε αναλυτικά καταγραφή της περιουσίας και της λειτουργικής κατάστασης των δήμων. Είχαμε τότε κινητοποιηθεί και απαιτήσαμε να μην δώσει ο Δήμαρχος τα στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, ο Φούχτελ οργάνωσε στην Γερμανία ημερίδα επιχειρηματικών συμφερόντων όπου συμμετείχαν και έλληνες επιχειρηματίες.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων στους Δήμους αυτή πάει χέρι χέρι με τα μνημόνια που έρχονται να καταστρέψουν ότι απόμεινε όρθιο με τις κατασχέσεις, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και με το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Τώρα όσο ποτέ είναι ανάγκη

Να φράξουμε το δρόμο στα αντιλαϊκά αυτά σχέδια ενάντια σε στο μεγάλο κεφάλαιο και στους μνημονιακούς του υπηρέτες.

Να σηκώσουμε την λαϊκή ελπίδα που ξεπούλησε η σημερινή κυβέρνηση. του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής από τα αριστερά με τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για την σωτηρία του εργαζομένου λαού και όχι για τα συμφέροντα των τραπεζών και των καπιταλιστών.

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Αρκαδίου 2 & Αγίας Βαρβάρας,

marida_by@yahoo.gr, http://marida-dy.blogspot.gr/