ΚΑΙ Ο ΣΕΒ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ"

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063581-2, 6948369941, 6906912135, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com

8.9.2015
 
Και ο ΣΕΒ στην πρώτη γραμμή για έναν μνημονιακό «ιστορικό συμβιβασμό»
 
Όσο κι αν ο πρόεδρος του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε από την ΔΕΘ να θέσει το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ» ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας (σε άρθρο του στο ΑΠΕ) λέει τα πράγματα με τον κυνισμό των αφεντικών: «Η Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή -στην οποία συμφωνούν οι δύο “μονομάχοι” της πρωτιάς στις εκλογές: να κοιτάξει μπροστά»..
 
Μάλιστα, δεν διστάζει να ονοματίσει τη σύμπτωση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην μνημονιακή πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ ως «ιστορικό συμβιβασμό». Ο ΣΕΒ δεν ασχολείται με …λεπτομέρειες, όπως με το ποια σύνθεση κυβέρνησης θα εφαρμόσει την πολιτική του μνημονίου. Του αρκεί πως οι δύο “μονομάχοι” (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) και τα μικρότερα μνημονιακά δεκανίκια (Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ), μαζί με τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής (που δηλώνουν την πίστη τους στο ευρώ και την ΕΕ), από κοινού  συναινούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντεργατικής βαρβαρότητας.
 
Βεβαίως, όντας επιχειρηματικό μυαλό ζητά από την (όποια) κυβέρνηση να δημιουργήσει μια δομή «που θα τρέχει τις μεταρρυθμίσεις», αξιοποιώντας «τη γνώση, την εμπειρία και την δικτύωση των κοινωνικών εταίρων, όπως ο ΣΕΒ». Πως αλλιώς θα εξασφαλιστεί η «συντεχνία» των κρατικοδίαιτων καπιτα-ληστών να έχει άμεση πρόσβαση στις αποφάσεις για το μοίρασμα των δουλειών;
 
«Για να στεριώσουν οι μεταρρυθμίσεις, να περάσουμε σε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να εκσυγχρονίσουμε το επιχειρηματικό μας περιβάλλον, χρειάζεται πρώτα να τα ”βρούμε” μεταξύ μας», υπενθυμίζει ο Φέσσας, επιβεβαιώνοντας ότι στοχος των εκλογών είναι μια μνημονιακή συγκυβέρνηση όσο το δυνατό ευρύτερης σύνθεσης.
 
Ας τα βρουν «μεταξύ τους». Το ζητούμενο για την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να συγκροτήσει ένα μέτωπο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής απέναντί τους. Ένα μέτωπο που θα ανοίξει το δρόμο της απελευθέρωσης για μια ζωή χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, σε ρήξη με το κεφάλαιο, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και γι’ αυτό η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εκλογικής συνεργασίας με ΕΕΚ και ανένταχτους/τες αγωνιστές/στριες της Αριστεράς στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη αποτελεί μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.