ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ WROCLAW

Μπορεί τα Κοινωνικά Φόρουμ να κατάρρευσαν -με τον Μπερτινότι της Ριφοντατσιόνε να παίρνει τη θέση του προέδρου της Ιταλικής γερουσίας και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτεί κυβέρνηση με τους δεξιούς ΑΝΕΛ- όμως οι ακτιβιστές της Ανατολικής Ευρώπης δεν παραιτήθηκαν από την οργάνωση μιας Ανατολικοευρωπαϊκής συνάντησης που θα έφερνε κοντά τα μαχόμενα πολιτικά κινήματα.

Έτσι, στις 11, 12 και 13 Μαρτίου 2016, στο Wroclaw της Πολωνίας οργανώνεται η συνάντηση του Κοινωνικού Φόρουμ της Ανατολικής Ευρώπης και συνεργασίας με τον Νότο.

Κανένα από τα φόρουμ δεν οργανώθηκε σε κάποια χώρα της Ανατ. Ευρώπης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του απόγειου των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Φόρουμ από το 2001 έως το 2011.

«Δε ζούμε πια στον κόσμο της επέκτασης του νεοφιλελευθερισμού και της θριαμβευτικής ΕΕ», τονίζουν.

«Επαναστάσεις, μαζικά κοινωνικά κινήματα έλαβαν χώρα, φρικτοί πόλεμοι έχουν καταστρέψει και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες… Η Νότια Ευρώπη συγκλονίστηκε από μαζικά κινήματα το 2011 στη Σερβία και την Κροατία, το 2013 στη Βουλγαρία, το 2014 στη Βοσνία – για να μην αναφέρουμε την Ελλάδα, καταστραμμένη από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά πάντα αντιστεκόμενη.

Περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενώσουμε τις μαχητικές δυνάμεις μας σε αυτήν τη φάση “σήψης” -κατά την έκφραση του Λένιν- του καπιταλισμού»…

Στο Ανατολικοευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ αναμένεται να παρευρεθούν αγωνιστές από την Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουκρανία και Ρωσία…

ΝΑΛ