ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ

Η έκφραση φύλου, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλλου είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα και ζητήματα αγώνα, σε ασυμβίβαστη σύγκρουση με κάθε μορφή καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξευτελισμού της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Η ομοφοβία, ο σεξισμός και ο ρατσισμός κάθε είδους, λειτουργούν μαζί, με στόχο την -χιτλερικής έμπνευσης- ευγονική τακτοποίηση της κοινωνίας, την εξάλειψη κάθε είδους διαφορετικού. Στο βάθος τους όμως είναι πάντα κομμάτια της αστικής ιδεολογίας, που μέσα από το τρίπτυχο «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια» προσπαθεί να συγκρατεί και να υποτάσσει τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες κάθε ανθρώπου. Αυτές οι ανάγκες κι οι επιθυμίες δεν χωράνε μέσα στον καπιταλισμό, γι’ αυτό κι είναι επικίνδυνες για το αστικό σύστημα.

Κάθε επίθεση ενάντια σε ομοφυλόφιλους, διεμφυλικούς, αμφιφυλόφιλους και κάθε καταπιεσμένο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και φύλου, είναι επίθεση ενάντια στις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης και του λαού. Η έμπρακτη αλληλεγγύη σε κάθε θύμα σεξιστικής, ρατσιστικής επίθεσης, καθώς και η διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των αιτημάτων του LGBTQI+ κινήματος, είναι αγώνας δεμένος με την πάλη της εργατικής τάξης για την απελευθέρωση της κοινωνίας και της φύσης από όλα τα ταξικά και καταπιεστικά δεσμά του σαπισμένου καπιταλισμού, με την διαρκή προλεταριακή επανάσταση και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος-Τροτσκιστές, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους τη νεολαία και το λαό, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας: LGBTQI+ Pride Κρήτης στο Πάρκο Γεωργιάδη 26-27 Ιούνη, και την Πολύχρωμη Πορεία ενάντια σε ομοφοβία, σεξισμό, τρανσφοβία και κάθε μορφή καταπίεσης, το Σάββατο 27 Ιούνη στις 12μμ.

 

22/6/15

ΚΟ ΕΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ