Το κάλεσμα της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά

Με ανακοίνωσή της η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να παλέψουν, με εργατικές συνελεύσεις γειτονιάς και πόλης, βγαίνοντας στους δρόμους για την αναμέτρηση με την Κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Καθώς καταστρέφεται η μία οικογένεια μετά την άλλη και η φτώχεια χτυπάει ανελέητα, χιλιάδες εργαζόμενοι είναι επιβαρυμένοι διπλά από την προηγούμενη κρίση και την πρώτη φάση της πανδημίας, με μειωμένους μισθούς, καταπατημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα περιθώρια για ατομικές λύσεις και οι λογικές του τύπου “ας μείνω εγώ στη δουλειά κι ας απολυθεί ο διπλανός μου”, έχουν τελειώσει.

Στην πόλη μας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, θα πρέπει να συγκροτούμε μαχητική αυτο-οργάνωση – αυτοάμυνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην  ζωή μας, για συγκρότηση της νέας φάσης του αγώνα, μαζί με  την εργατική νεολαία, τους μετανάστες και όλο τον λαό. Στη νέα φάση του κοινωνικού πολέμου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μονιμοποιείται με στόχο κι αυτή την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός.  Ακόμα και ο μεσαίωνας ωχριά μπροστά στην αθλιότητα αυτή που οι κυβερνώντες επιχειρούν να μας ρίξουν στον αιώνα τον άπαντα.

Μέσα στην σημερινή κρίση του σαπισμένου καπιταλισμού, με την ραγδαία αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, τον κίνδυνο πολεμικού μακελειού για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δεν πρέπει να υποταχθούμε στον “ρεαλισμό” των αγορών, της ανταγωνιστικότητας, των τραπεζών, του κέρδους, της εκμετάλλευσης, του εθνικισμού. Δεν πρέπει να υποταχθούμε σε κανένα μονόδρομο των καπιταλιστών, σε κανένα κακό, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Είναι στο χέρι μας να μην επιβληθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η βαρβαρότητα των «από πάνω» αλλά να νικήσει ο κόσμος των «από κάτω» ανατρέποντας το καπιταλιστικό σύστημα και αλλάζοντας την ζωή. Αυτή είναι η προοπτική των καταπιεσμένων, από την εξέγερση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως την Ασία.  

Βαθαίνουμε τον συντονισμό μας με πρωτοβάθμια σωματεία, συμβάλουμε στην επιτυχία κάθε εργατικού αγώνα, την υπεράσπιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων, (6άωρο, πενθήμερο με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας), σταθερά προσηλωμένοι ενάντια σε κάθε φασιστική & ρατσιστική τοποθέτηση και δράση, για την υπεράσπιση της υγείας. Απαιτούμε υλική και ψυχική αλληλεγγύη σε όσους ανθρώπους το χρειάζονται και στέγαση μέσα στον αστικό ιστό για ντόπιους και μετανάστες και μετανάστριες, άστεγους και άστεγες. Απέναντι στον θάνατο που σκορπούν, απαντάμε με ζωή, οργανωνόμαστε μεταξύ μας στις γειτονιές, ενάντια στο αστυνομικό κράτος και τους χουντονόμους, με αλληλεγγύη στους διωκόμενους διαδηλωτές των πορειών ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και απαιτώντας την παύση όλων των διώξεων σε βάρος τους, χτίζοντας τις δικές μας κοινότητες αγώνα, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς και καμιά μόνη.  

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να παλέψουν για το δίκιο τους, με εργατικές συνελεύσεις γειτονιάς και πόλης, βγαίνοντας στους δρόμους για την αναμέτρηση με την Κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

23/7/2020